Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 21 noiembrie 2013

Descentralizarea: se schimba sefii, se reorganizeaza structurile, urmeaza concedieri?

Noua lege a descentralizarii, il va transforma foarte probabil pe presedintele Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, in cel mai puternic baron din judet, iar institutia pe care o conduce, in unitatea bugetara cu cel mai bogat patrimoniu.

Prin legea descentralizarii,  CJ va prelua Directia Agricola, Directia Judeteana de Cultura, Oficiul Judetean de Turism, Agentia de Protectie a Mediului, Directia de Sanatate Publica, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Oficiul de Studii Pedologice, Agentia pentru Pescuit si Acvacultura. La acestea se adauga si palatele copiilor care functioneaza in judet. Ce atributii revin CJ? Pai, foarte multe. In primul rand, toate institutiile preluate vor fi reorganizate sub forma de servicii, directii, compartimente. Asta inseamna ca vechiul personal poate ramane fara locul de munca, deoarece legea nu precizeaza obligatia de a se pastra personalul existent. Proiectul de lege precizeaza doar ca, in cazul directiilor agricole, a directiilor de sanatate publica si a celor pentru tineret si sport, personalul refuzat de catre CJ va fi preluat de ministerul corespunzator. Sefii institutiilor vor fi numiti, prin hotarare de CJ, in urma unor concursuri. La fel ca si posturile angajatilor si sefilor din directiile preluate, salariul lor va fi hotarat de catre consilierii CJ.

Taina:
Marea miza a noii legi este reprezentata de patrimoniul institutiilor preluate, sporirea puterilor baronului judetean, controlul politic asupra tuturor instititutiilor. De CJ o sa depinda si soarta privatilor care o sa ceara avizul de functionare pentru o pizzerie, cofetarie, magazin alimentar, etc. CJ va autoriza functionarea pensiunilor, va acorda stele hotelurilor, va semna autorizatii de mediu, permisele de pescuit, subventiile din agricultura, va coordona si monitoriza gravidele si bebelusii sau va putea decide demolarea unui monument, asta inseamna cam tot ce misca in judet.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...