Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 29 noiembrie 2013

Avocatul care a invis taxa auto se lupta cu Primaria Sibiu. Pe cand si in Fagaras asemenea oameni?

Avocatul Dragos Tarsia a devenit celebru in toata Romania in anul 2008 in ”cazul Tatu”, prin care Curtea de Justitie a Uniunii Europene a declarat taxa auto nelegala.Avocatul a chemat in judecata primaria condusa de Klaus Iohannis din cauza implementarii unor noi reguli de circulatie pe strazile din zona centrala a Sibiului. Avocatul sibian a inceput procesul in calitate de reprezentant al unei asociatii a cetatenilor, iar primul termen este programat la finalul acestei saptamani. Iata si motivatia: instituirea sensului unic de circulatie este nelegala deoarece duce la un trafic auto mult mai dens decat permite categoria in care este incadrata strada, relateaza site-ul avocatura.ro.

”In opinia mea si in calitate de reprezentant al Asociatiei opinam distinct de nelegalitatea acestui sistem de instituire a sensurilor unice pe Goga – Dumbravii. Proiectul este aberant. Sustin acest lucru pentru ca mutarea traficului de pe Calea Dumbravii, strada de categoria a II-a functionala (potrivit PUG-ului) asigura legatura intre alte zone functionale ale orasului, precum si cu exteriorul orasului. De aceea traficul permis pe aceasta strada este intre 360 si 600 de vehicule pe ora pe banda. Dumbravii este cunoscuta ca avand patru benzi de circulatie, deci reducerea la doua a fost nelegala, iar transferul traficului acestei strazi cel putin pe strada Octavian Goga, conduce la modificarea categoriei de folosinta a acestei strazi de la categoria a IV-a la categoria a II-a, aspect care contravine aspectului legal”, a declarat avocatul.

Totodata, avocatul Dragos Tarsia spune ca a solicitat, in calitate de reprezentant al Asociatiei Pro – Cetatean, o intalnire intre reprezentantii locuitorilor de pe strada Octavian Goga si reprezentantii Primariei Sibiu.

”Aceasta intalnire nu am cerut-o de florile marului, ci in virtutea prevederilor legale privind transparenta in adoptarea normelor in administratia publica locala. Municipalitatea era obligata sa dea curs acestei intalniri. Nu avem o hotarare de Consiliu Local, avem de-a face cu o reglementare atipica, nefundamentata pe text de lege. Sustin cu tarie ca procesul de adoptare legislativa a fost unul ocult si nu supus dezbaterii publice. Dezbaterea publica a fost o simpla simulare de ordin lamentabil. Primele reactii din presa au aparut in mai 2013, cand s-a afirmat ca se va prezenta spre studiu acest proiect. Anuntul public privind aceasta chestiune a aparut doar in 16 septembrie 2009, fara proiect de act normativ, fara studiu de trafic, fara expunere de motive. Doar o expunere lapidara, cu o plansa si cu invitatia seaca de a depune – cetatenii – o pozitie. Am format o pozitie, ramasa fara raspuns”, a mai declarat Tarsia.

Taina:
Iata ca exista si oameni cu coloana vertebrala care se opun sistemului mafiot. Importanta este reactia opiniei publice si organizarea in asociatii civice care sa combata sistemul ticalosit al administratiei locale. Pe cand si la noi asemenea demerusuri? Cand o sa vedem si la Fagaras o miscare civica si un avocat care sa le apare interesele? 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...