Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 5 noiembrie 2013

Administratia locala, locul unde si-a bagat necuratu' coada

Politicienii ne mint de sta matza-n coada, iar noi suntem destul de fraieri sa credem ca daca-i alegem vor umbla cainii cu covrigi in coada. Ne mai si ambalam unii contra altora, balacarindu-ne. In loc sa-i calcam pe ei pe coada, stam noi la coada sa ne injuram intre noi. Am ajuns intr-o fundatura, sperand ca daca tragem matza de coada, o sa ne mearga mai bine. Aiurea! Ne inecam amarul in primul birt iesit in cale si iar ne aprindem in discutii interminabile cu comensenii de pahar, ca necuratu' isi vara coada si in birt si in administratia publica locala. Si toate acestea in glorificarea si spre satisfactia lui Scaraotzchi, care jubileaza de fericire atunci cand isca cearta si harababura printre concitadini.

Reteta este simpla si porneste de la nemultumirea oamenilor. In primul rand, caracteristicile interne ale structurilor de partid cultiva mediocritatea si obedienta. Am vazut cum un soi de "politruci" tineri si foarte palizi, probabil de la culoarea partidului care i-a promovat, au ajuns in functii si pozitii cheie din administratia publica locala. Exemplul cel mai edificator este chiar edilul-sef, o marioneta cu studii insailate prin tot felul de unitati de invatamant mediocre, incepand cu liceul agricol si culminand cu universitatea privata patronata de baronul liberal Cancescu, universitate care s-a si desfiintat. Nu-i bai, atata timp cat exista dorinta de perfectionare si recalificare. Acuma, nu e greu de ghicit, cam cu ce fel de oameni se inconjura acesta la randul lui!Unii vor spune, si pe buna dreptate, ca nu sunt neaparat necesare studiile aprofundate de specialitate, ca un bun manager poate ajunge si un cioban cu doua clase, dar cu reale veleitati de managment.

Toate bune si frumoase, numai ca, promisiunile din campanie au cam ramas neonorate si in coada de peste. N-au avut finalitate tocmai datorita faptului ca n-au avut nici cap, nici coada. Tragem concluzia amara ca necuratu' si-a cam bagat coada si in formatiunea palida a noilor politruci PeNaLi care administreaza urbea. Din pacate, speranta la un trai mai bun a stagnat. Fraierii stau la rand de le amortesc picioarele ca sa isi plateasca nenumaratele biruri, taxele si impozitele impuse de alesii locali liberali - aia palizi de care va vorbeam- iar altii se baga in fata si iau tot. C-asa-i la coada! Ai carte, n-ai parte. Daca n-ai carte, ai toate sansele sa accezi pe lista scurta a partidului. Conteaza doar cine te manipuleaza si cat de servil esti...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...