Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 7 octombrie 2013

Trantorii din stupina : alesii din Primaria Fagaras

Cei sapte ani de acasa nu se cumpara ca voturile , trebuie sa-i ai. Din pacate, in politichia fagaraseana nu prea sunt prezenti, sunt precum o floare rara sau fecioarele neprihanite. Si uite asa, in stupina municipiului Fagaras, roiesc numai trantorii( citeste alesii locali), cei care se hranesc si lenevesc pe banii nostri. Bine ca nu se si inmultesc( sa depuna larvele) intre ei, ca ar fi o nenorocire pentru Fagaras. Propun ca la departamentul "Taxe si impozite" sau biruri, sa se deschida si un ghiseu pentru colectarea de prezervative. Nu de alata, dar sa nu se "puiasca" trantorii, ca nu mai scapam de ei in veci. Desi am mai scris despre acest subiect fierbinte: lipsa rapoartelor de activitate ale alesilor locali, vad ca pe trantori ii doare-n aripa de regulile impuse de legiuitor si chiar de cei pe care-i reprezinta, votantii fagaraseni.

De la primar, viceprimar si pana la consilieri, toti o apa si-un pamant. Acesti lenesi si incompetenti trateaza la fel de dispretuitor obligativitatea rapoartelor de activitate. Conform legii, consilierii si viceprimarul trebuie, ANUAL, sa intocmeasca rapoarte de activitate care sa fie facute publice, sa le poata consulta oricine. Legea 215 / 2011, legea administratiei publice locale, prevede clar: "consilierii sunt obligati ca in indeplinirea mandatului sa organizeze periodic intalniri cu cetatenii si sa acorde audiente; fiecare consilier, precum si viceprimarul sunt obligati sa prezinte un raport anual de activitate, care va fi facut public prin grija secretarului". Asteptam ca Secretarul Primariei, Laura Elena Giunca, sa isi faca datoria!! Nici primarul nu este scutit de raport, conform  Legii 544/2001, articolul 5, alin. 3: "Autoritatile publice sunt obligate sa dea din oficiu publicitatii un raport periodic de activitate, cel putin anual". Potrivit legii, alesii locali trebuie sa depuna un raport de activitate in primul trimestru al anului pentru anul precedent. La Fagaras NU SE APLICA LEGEA !

Taina:

Iar legea nu le spune incompetentilor si trantorilor: nu mintiti, nu mimati ca lucrati in folosul obstei, nu votati taxe aberante sau tampite. Nu, pur si simplu legea le cere doar sa isi depuna niste rapoarte de activitate odata pe an. Nici in mandatul 2008-2012 n-au catadicsit sa depuna macar un singur raport de activitate, fiindca legea nu-i sanctioneaza, iar electoratul nu este informat. Poate ca o sa-i sanctioneze votantii fagaraseni la urmatoarele alegeri.

Legea nu are exceptii, pentru trantorii si mai ales putzoii care au candidat fara sa aiba habar de responsabilitatile pe care le au. Ca li se falfaie de rapoarte, este in mare parte vina celor care i-au votat, dar mai ales a celor care i-au propus si ii tolereaza. Pana una alta: Sa va fie rusine, TRANTORILOR!

6 comentarii :

 1. Esti disperat, mon friend!!!! Racoreste-te!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu sau voi, trantorii din prisaca penala fagaraseana?

  Vad ca nu mai ai curajul nici sa-ti dai un pseudonim! Vi se apropie sfarsitul si ceasul ticaie in defavoarea voastra: tic-eu nu tac, voi tic, eu nu tac!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Faci cum faci si scoti cate un articol bunicel, dupa care o dai in stamba cu aceleasi subiecte semidebile, rescrise sub un alt titlu. Eu inteleg ca te consideri un vesnic rebel impotriva sistemului, dar cred ca va trebui sa te maturizezi si sa constientizezi ca ceea ce incerci sa faci e acelasi lucru cu a umple o cisterna cu pipeta; adica imposibil de realizat. Lumea este satula si de presa din cauza diferitelor coloraturi politice si nu mai prea pune botul la ce scrie unul si altul. Lumea vrea liniste si bunastare. Cum crezi tu ca ii vei ajuta sa obtina asta atata timp cat "scormonesti rahatul" in continuu ?

  RăspundețiȘtergere
 4. Te inseli amarnic, mai prietene!

  Atata timpm cat sunt citit de un nr mare de cititori( 70-150) , inseamna ca subiectele intereseaza si sunt de actualitate. Lasa vrajeala ieftina de activist in solda politrucilor, ca nu ma poti opri cu astfel de comentarii "semiodocte".

  Deranjeaza sau doare ?

  RăspundețiȘtergere
 5. Cei 70-150 la care faci referire sunt probabil mai putin de jumatate si iti explic in randurile care urmeaza si de ce. De obicei o persoana care urmareste postarile tale intra dimineata de la birou si dupa-amiaza de acasa. Hop 2 IP-uri.....daca mai pui la socoteala ca unii mai intra de pe un telefon mobil sau tableta (cum sunt eu) uite cum acei 70-150 de cititori sunt de fapt 50-60 persoane. Sper ca m-am facut inteles.
  Cat priveste a doua problema semnalata de tine cum ca as fi activist, imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu sunt in slujba vreunui partid. In consecinta mi se rupe ca scrii de PSD sau de PNL, de Manduc sau de Popa etc. Vroiam doar sa iti semnalez ca acest blog care in urma cu ceva vreme posta stiri si informatii din zona noastra (doar de aceea se numeste OPINIA FAGARASEANA) a ajuns sa fie indreptat in proportie de 95% impotriva unui partid, cel de guvernamant local, si atunci gandul ma duce la o singura concluzie: ori iti versi frustrarile impotriva PNL-ului aici, ori chiar esti inregimentat in vreun partid politic (ceea ce incerci sa ne convingi de ceva vreme ca nu e asa)

  RăspundețiȘtergere
 6. Salutare si tie, Pesede!

  Mai prietene, chiar daca as mai injumatatii si cei 60-70 de cititori pe care-i specifici ca fiind numarul real, eu tot sunt multumit. Sunt ziare locale care si-ar dori sa aiba atatia cititori. Nu mai vorbesc de politrucii care nici macar in campanie nu reusesc sa adune atatia oameni pe o lista( per bucata, ma refer). Asa ca , sunt multumit!

  In ceea ce priveste apartenenta la un partid, ramane la latitudinea ta sa crezi sau nu. Eu unul, m-am saturat si plictisit sa tot spun ca nu sunt inregimentat politic sau ca as scrie la comanda.( macar de as lua o mana de bani din cate tunuri trag politrucii, de MILIOANE de EURO, crede-ma ca stiu ce vorbesc!!!) .

  In ceea ce priveste articolele si informatiile depre un anumit partid, iti pot spune ca alesii locali si partidul penalilor imi furnizeaza subiecte zilnice. Ce sa le fac eu daca-s penali, hoti si mincinosi ? Sa scriu ca sunt fete mari sau sfinti? Si cam ce ai vrea sa scriu? Sa imi indrept privirea spre PDL, PP-DD sau PRM care n-au nimic de spus in CL? Pai, cine incalca legea?

  Stai si cugeta, mon ami! Salutare si o zi buna!

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...