Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 17 octombrie 2013

Se sopteste in gura targului

Soaptele din cartierele fagarasene se aud distinct, ele razbat dinspre buruienile care au rasarit pe trotuarele neasfaltate de mai bine de un an de zile, de catre administratia liberala din Fagaras.  O femeie din cartierul 1 Decembrie, a fost surprinsa in timp ce se inchina la o frunza de matraguna crescuta din asfaltul turnat doar pe jumatate. De fapt, atata timp cat stratul de asfalt este mai subtire decat era preconizat in facturi, roca de sub asfalt este putina, iar pamantul balteste, o sa mai rasara buruieni si la primavara. Sa mai acuze cineva municipialitatea ca nu administreaza bine municipiul sau ca nu sprijina agricultura chiar pe "ulitele" cartierelor?

Alte soapte se aud din canalele colectoare de "apa de ploaie", acolo unde tanguie vaicarelile proprietarilor de case care se vad inhamati la plata inca unui bir impus de alesii locali. Ca nu ajungea abaratia "taxei pe teava" nascocita de alesii nostri. Dar nu-i bai, daca o sa ploua mult si taxa o sa fie mare, productia din orezariile aparute pe trotuarele neasfaltate o sa sporeasca recolta. Asa ca, insamantati din aceasta toamna toate trotuarele si strazile neasfaltate, daca vreti sa aveti profit.

Cum mama supararii sa nu intri in politica, sa nu ridici mana la comanda si sa nu executi ca o marioneta tot ce ti se ordona pe linie de partid, cand, iata, politica in sine este cea mai profitabila afacere. Nu investesti aproape nimic, dar scoti profit urias. Mai o panseluta, mai un morman de bolovani aruncati in mijlocul bulevardului, mai pui de un pavaj pe o strada, mai arunci la sanchi bordurile fara numar ale apropiatilor din clanul sagetilor liberale, iar afacerea merge ca unsa. Eiii, pai stai putin, de fapt sunt mari afaceristi penali. De ce sa se chinuie baietii cu contracte si licitatii pe bune, cu lucrari de calitate si termene de executie? Mai bine capusezi bugetul local, nu te doare capul de nimic si nici nu te intreaba nimeni de ce are devizul atatea zerouri! Pai, au imprumutat obiceiul chelnerilor si trec si data la facturare! Zeciuiala se practica din plin, mai ales la adaugat zerouri. Daca se consuma 15 litri de motorina, pe factura apar 150. Daca s-au asfaltat 55 de metri pe o strada, in factura apar 550 de m. Nu-i bai, la primavara o sa apara o firma de casa a penalilor, care o sa reia marea asfaltare si totul este galben ca lamaia.

Taina:
Tunuri financiare care sa poata hrani cat mai multe guri hamesite din mafia penala! Stam stramb si judecam drept, stam in "bata" pamfletarului si ne gandim: Sa-i plesnim sau sa nu-i plesnim ? Sa nu uitam vorba lui Mircea cel Batran: "de-o fi una, de-o fi alta, ce e scris si pentru noi, bucurosi le-om duce toate de e pace sau razboi".


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...