Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 24 octombrie 2013

Politrucii fagaraseni prinsi in offside

Visul de marire al politrucilor care defileaza pe scena politica fagaraseana, pare sa fie un teatru prost, regizat de papasuri adormiti si plictisiti. De fapt, doar doi papusari mai sunt actualmente in verva, cel galben cu marionetele sale, Lolek si Bolek, dar si unul rosu, care nu prea mai are pe cine sa manevreze. Mai exista si un papusar portocaliu la judet, dar actualmente, nu mai are cu cine sa dea reprezentatii pe scena fagaraseana.

Revenind la scena de teatru a politicii fagarasene, putem observa ca antrenamentele si jocul de glezna al combatantilor a inceput sa prinda contur in asteptarea meciurilor finale. Se disputa Cupa Europarlamentarelor  in primavara si ravnitul trofeu al Cupei Prezidentiale , in toamna. Desi acum fac front comun in actele oficiale cel putin , in realitate, echipa galbena si cea rosie sunt adversare istorice. Daca la nivel national si in capitala, echipa rosie este triumfatoare si covarseste prin numarul mare de meciuri si titulari, pe plan local situatia sta invers. Tocmai de aceea, echipa galbena din fruntea campionatului fagarasean, poate primi in primavara un vot de blam din partea spectatorilor( citeste alegatori)  ca urmare a zecilor de taxe si impozite, biruri inventate, care au secatuit bugetul familiei. De teama unor noi biruri si aversiunea fagarasenilor pentru actualii edili, preponderent galbeni, se reflecta o scadere a simpatizantilor in randul echipelor amintite.

Daca stam si analizam componenta celor doua echipe, descoperim ca echipa rosie nu are titulari de drept, un lider marcant si credibil, iar la tineret situatia este dezastruoasa. Nu exista pepiniera proprie si nici nu sunt promovati tinerii cu reale calitati, cei onesti, merituosi, etc. In echipa galbena, exista o echipa structurata pe tineret, care insa nu mai convinge pe nimeni de ceva vreme. La capitolul juniori, stau destul de bine si isi promoveaza atat tineretul din pepiniera, pe care-i atrage cu diferite functii, dar si pe cei cu tatici bogati, dornici sa investeasca in echipa galbena.( taticii au impins odraslele in componenta Consiliului Local).

Taina:
In echipa rosie nu se doreste reformarea echipei, ci se continua pe aceeasi structura molesita si inepta, fara perspectiva si cu jucatori contestati si huliti de marea majoritate a suporterilor. Nu poti presara praf de copt intr-un partid care refuza sa creasca si sa convinga, preferand un aluat putred si cu o compozitie stricata.

In echipa galbena s-au infiltrat prea multi tineri corupti si dedati la scena teatrului de papusi, lasandu-se manevrati pentru un portofel burdusit. Asadar, poti presara bicarbonat pentru fragezirea aluatului, daca ingredientele sunt necoapte si s-au sticat? De ce s-ar incolona simpatizantii la urnele echipei galbene, doar ca sa vada insatisfactia Bratienilor la neputinta urmasilor lor transformati in zbiri cu dijme asupra populatiei? 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...