Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 21 octombrie 2013

Haita politica

O haita politica este alcatuita din mai multi indivizi care se reunesc pentru a-si imparti prada. Ca si in regnul animal, conducatorul alfa, este cel caruia ii revine partea cea mai buna din prada. Numai ca in haita polica, conducatorul alfa nu inseamna si cel mai dotat exemplar, ci ca o ironie a sortii, el este de cele mai multe ori un exemplar sters dar slugarnic fata de stapanul haitei. Cum viata bate filmul, se vede clar ca indivizii care nu stapanesc bine aritmetica, stapanesc mult mai bine tabla inmutirii pentru buzunarul lor decat tabla impartirii si pentru ceilalti, ori asta e de neacceptat intr-o mentalitate de haita.

Exista in urbea noastra mai multe haite politice, rivale in ale praduielilor, dar unite cand se distribuie prada pe aleea lor. Haita galbena, a reusit sa-i inlature pe ceilalti de la putere, tocmai cu lupii tineri, infometati si setosi de sange proaspat, dar, care au avut capacitatea de a lasa ceva ramasite si membrilor. Cei care nu doreau sa imparta prada, haita Insangeratului sau Intunecatului, nu a prins loc la festin, dar au ramas pe langa starv sa devoreze si ei resturile. Ranit in amorul propriu si cu ranile deschise, exemplarul alfa din haita insangeratilor, s-a retras in padurile mai manoase ale stapanului din Brasov.

Taina:
Toti cei aminititi in acest pamflet, cu mici exceptii, au o medie de varsta undeva pe la 40-45 de ani. Va dati seama ca haita care acum stapaneste teritoriul Tarii Fagarasului, care a indatorat si vandut bucat cu bucata municipiul, mai are inca 20 de ani pana la pensie? Chiar daca nu o sa mai detina suprematia la praduiala(
cash, bunuri, servicii, contracte, licitatii cu dedicatii, pavele si borduri fara numar, directori unsi in diferite institutii, taxe aberante, biruri triple, apa de ploaie taxata, taxa pe tot ce misca, etc) mecanismul si rolul lor de pradatori nu o sa se schimbe niciodata. Eventual, se vor roti din nou la putere, vor intra si alti lupi in haita, iar cei rodati si expusi tirului mediatic, vor trece fie pe alte functii de praduire, fie trimisi in alte teritorii superioare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...