Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 11 octombrie 2013

Doar "guru liberal" are dreptul sa vorbeasca in numele fagarasenilor

Desi nu-mi face placere, simt nevoia sa intervin acolo unde lucrurile par a deranja rau pe altii, adica, pe cei care se cred "guru" ai administratiei sau "cei mai cei" din trustul mass-media. Cum s-ar zice, doar "radioteleviziunea" finantata de zeul Aris din Brasov are dreptul sa vorbeasca, scrie, polueze spatiul fonic, in numele fagarasenilor. Unii, au impresia ca doar ei si interesele lor meschine sunt importante, relevante si ca tot ce le debiteaza mintea, inseamna automat si vointa cetateanului de rand.

Ei bine, o sa va dezamagesc, spunandu-va ca va inselati si ca "po pulimea" chiar gandeste altfel si va DETESTA. Chiar credeti ca daca se asculta radio maneaua liberala, cetatenii nu va injura? Pai, mai dati-va jos din masini si stati cu urechile ciulite cand iesiti prin oras, la magazine, etc. O sa aveti o mare surpriza ! Ce sondaje, ce rahaturi masluite? Toata tara s-a saturat de actuala hotie, cu atat mai mult in Fagaras.

Nu stiam ca adevarul nu trebuie spus, ca se doreste doar manipularea opiniei publice prin presa locala. Stiam ca adevarul doare si deranjeaza, pe cei care au ceva de ascuns. Cei puternici si curati, nu se ascund si nici nu se tem de critici, pentru ca nu au motiv. Doar hotii, coruptii si cei cu bube in cap stau si tremura de frica adevarului. Dar, asta este... Cei care administreaza orasul si detin fraiele mass-mediei locale, sunt greu de lamurit ca situatia s-a schimbat, ca nu mai sunt pe val si chiar au cazut in dizgratie, fiind in cadere libera. ( acesta este braometrul strazii; faceti voi sondaje si lamuriti-va).

Atunci cand vine vorba sa-i faci sa inteleaga ca bat campii si ca doar le place sa se admire pe sticla, a doua zi, pentru a vedea ce perle au scos pe gura, mintind cu nerusinare si dand lectii de administratie altora, sar ca arsi, acuzand ca vorbim in nume propriu si nu al comunitatii. Ceausescu afirma la fel in ziua protestelor, ca este cel mai iubit dintre pamanteni si etc. Urmarea, a fost captusit cu plumb din cap pana in picioare. Treziti-va baieti.

Au uitat si uita probabil faptul ca presa , fie ea chiar si online, pro sau contra clasei politice este un lucru benefic pentru o societate care se vrea a fi una democratica pe toate planurile. Sigur, de cand s-au obisnuit sa detina monopolul presei, sa apeleze la telefoane si sa traga sforile ca sa nu apara articole care-i pun intr-o lumina proasta, au uitat de democratie si independenta presei. Poate trebuie sa-i reamintesc primarului ca a studiat jurnalism la facultatea lui Aris din Brasov, care s-a si desfiintat. Nici nu stiu daca a fost acreditata cel putin. In fine, a mai si lucrat la trustul galben al mass-mediei de pe Libertatii, cand era doar un junior. Asa ca, trebuie sa inteleaga necesitatea presei libere si sa aprecieze independenta ei.

Ca nu le pica bine la ficat aceste articole, este treaba lor. Si eu ce sa le fac daca se cred deasupra legii? Cine-i de vina ca primarul a fost descoperit INCOMPATIBIL si ca si-a dorit sa incaseze bani din doua locuri? Lacomia, bat-o vina. I-am pus eu pe politruci sa nesocoteasca dorinta cetatenilor? Sa inchida usile la sedintele din cadrul CL ? Sa adopte hotarari abuzive, desi au jurat sa serveasca interesele cetatenilor? Le-am cerut eu sa-i numeasca pe toti dubiosii in CL sau in functii de conducere? Aaa, au acceptat " suma"  pentru a-i inscrie pe lista cu aceste posturi. Ei, acuma le ies pe nas acesti bani. Le-am cerut eu sau fagarasenii sa tripleze pretul la utilitati ? Personal, le-am cerut doar sa isi scrie RAPOARTELE ANUALE de ACTIVITATE, conform legilor acestei tari.  Sa vedem si noi cam ce "lucreaza" alesii si pentru ce le platim lefurile. Este dreptul nostru sa va cerem socoteala, asa cum ne cereti voi plata salariului. Ca nu traim in jungla si nici administratia liberala nu este mai presus de lege. Pai, daca nu sunt in stare, sa ia o coala de hartie si sa isi prezinte demisia! 

In concluzie, lasati abureala si numai incercati sa abateti atentia de la subiect cu tot felul de comentarii fara rost. In primul mandat nu ati facut NIMIC, dar ati invocat termenul de acomodare. Au trecut cei 4 ani de stat degeaba, acum treceti la treaba sau DEMISIA. De fapt, vad ca va cam "doare-n palarie" ca pe Florea Cioaca de adevaratele probleme ale municipiului, de indatoririle pe care le aveti.

Taina:
De cand se crede "guru presei liberale" expert in arta administrativa si detinatorul monopolului mediatic? Pe acest blog, care vad ca da batai de cap unui intreg trust mediatic cu multi angajati platiti din bani publici proveniti de la CJ - dar si administratiei locale - se dezbat subiecte calde si cu materialul clientului, direct din strada. Nu ce ne sugereaza un baron sau altul! Aici se INFORMEAZA, nu se abureste cetateanul. 

Oare presa liberala, scrie in numele fagarasenilor sau a intereselor de partid? Pe cine reprezinta aceasta presa ? Hmmm....Aud ? Nu mai bine le-ati atrage voi atentia alesilor ca incalca legea. Ca au obligatia de a-si completa rapoartele? 

PS: Multumesc pentru subiectele zilnice pe care mi le furnizati.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...