Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 30 octombrie 2013

Descentralizarea gandita de guvern : puteri sporite si spaga pentru baronii locali

Cum in 2014 o sa avem un an electoral agitat, datorita alegerilor prezidentiale si europarlamentare, liderii de la centru au hotarat sa cedeze din putere baronilor locali, care astfel devin un fel de super-baroni. Toate acestea se vor intampla foarte curand, din moment ce s-a anuntat ca de la data de 1 ianuarie 2014, directorii si adjunctii deconcentratelor vor fi destituiti. Pana la ocuparea prin "concurs" a posturilor, primarii vor numi interimari pe posturi. Ohohoo , cate invarteli, cate spagi vor intra in buzunarul adanc al primarilor.

In bataia pestelui s-au prins toti rechinii din actuala guvernare, incercand fiecare sa depuna cat mai multe icre in baltile din teritoriu. O lupta acerba se da in apele involburate din marea rosie, acolo unde "casalotul" Viorel se dueleaza cu  "rechinul mortilor", Liviu. Cel din urma, a promis pestilor marunti din teritoriu, semnand cu Asociatia Comunelor un acord in care promite marea si sarea primarilor: atributii notariale pentru secretarul primariei, exonerarea de raspundre penala a primarilor in diverite situatii care le angajeaza semnatura sau puteri sporite in procesul retrocedarilor. Acuma, nici "somnul galben" din Isaccea, Crinutz, nu s-a lasat mai prejos, incercand si el sa momeasca plevusca prin promisiunea de amnistie a primarilor incompatibili ( aici intra si Manduc si Cancescu). Numai ca, la o promisiune atat de atractiva, a intervenit "casalotul" Victor, care l-a muscat de aripa dorsala pe Crinutz "somnul galben", aratandu-i ca o astfel de amnistie intra in sfera penala. O lege, o amnistie, nu poate produce efecte retroactive. Odata inghitit un peste, nu-l mai poti readuce la viata dupa 6 luni. Clar ?

Taina:
Marea descentralizare o sa produca mai multi baroni locali, iar marii rechini din centru o sa mai piarda din putere. Astfel ca, se prevede  o intoarcere in  feudalism, acolo unde numai baronetul o sa fie privilegiat si stapani absoluti sau sclavagism modern.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...