Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 31 octombrie 2013

Avem un oras curat ?

In fiecare zi cand ma trimite nevasta sa duc gunoiul la tomberon dau nas in nas cu maidanezi care isi arata coltii si cu cetateni care cauta prin gunoaie.  Aspect de doua ori neplacut. E neplacuta teama de javrele care cauta mancare si te latra, dar e neplacuta si privelistea cu oameni sarmani care cauta un codru de paine. Este inuman ceea ce traiesc acesti oropsiti ai strazii. Pe vremea lui Ceausescu nu existau astfel de cazuri. Punct!

Acuma, indiferent in ce cartier locuiesti in Fagaras, peste tot aceeasi debandada si mizerie. Pe zeci de metri in jurul platformei sunt imprastiate cartoane si pet-uri. Pe acesti indivizi nu-i ia nimeni la intrebari? Nu-i amendeaza nimeni? Avem politisti, inspectori de mediu, salubritate,etc. La ce bun sa mai platim taxe daca in jurul tomberoanelor e vesnic mizerie.  Sper ca responsabilii in drept sa se sesizeze si sa inteleaga ca un oras curat nu e totuna cu un oras curatat din cand in cand, doar asa in dorul lelii.

Sa nu uitam ca strazile tot ca dupa razboi arata, iar riscul de accidentare a populatiei care circula pe jos pe trotuarele lasate de izbeliste de administratia locala, este foarte ridicat. Sigur, edilii au last pentru la anul aceste lucrari, fiind an electoral si miza este mare. Ce n-as da sa se efectueze alegeri macar o data pe an, ca poate astfel am avea si noi un oras curat, cu aspect european, nu ca la taranoasa.

„Toate javrele râioase/ toţi vânduţii pun nizam;/ Toate iesmele soioase/ Şi năpârcele scârboase/ Azi din nou ies la maidan// N-are rău cum să mai fie/ Ca guvernul ciocoiesc;/ E invazii, e robie,/ E pieire, e urgie,/ Pentru neamul românesc.”

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...