Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 28 octombrie 2013

Alo, DNA ? - Gunoiul Fagarasului pute a dosar penal.

Daca Garda de Mediu din Brasov s-a multumit doar cu cateva amenzi usturatoare aplicate anual Primariei Fagaras pentru depozitarea gunoaielor menajare in depozitul inchis inca din 2009 de pe Dealul Galatiului, pentru DNA ar putea sa puta a dosar penal.

Prin hotararea luata in Consiliul Local, taxa pe gunoi platita de fiecare fagarasean a ajuns sa se mareasca nejustificat de mult. Daca i-am lua la intrebari pe edili sau directorul "gunoier liberal" Marian, de la Salco Serv, cum justifica actualul pret, fiecare ar pasa responsabilitatea pe umerii celuilalt. Cert este ca scumpirea cica s-ar fi datorat transportului la depozitul ecologic din Sacele al firmei Fineco, iar materialele inflamabile la depozitul din Hoghiz al firmei Lafarge. Ehheheee, pai tocmai aici pute a inselaciune si dosar penal, plus amenzi usturatoare pe care o sa le platim tot noi, contribuabilii. Ca edilii se pun la adapostul scutului facut de partid si nu patesc nimic.

Asadar, sa vedem care este faradelegea si de ce miroase a zona penala: fagarasenii platesc pentru servicii pe care operatorul Salco Serv nu le face. Desi rampa de gunoi de pe Dealul Galatiului a fost inchisa din 2009, operatorul Salco Serv, transporta in continuare gunoiul in acest depozit inchis. Desi muncitorii de la Salco Serv au facut plangere penala impotriva directorului Marian, acest dosar a ramas in coada de peste. Muncitorii si alte surse, afirma ca tot gunoiul menajer merge in vechiul depozit de pe Dealul Galatiului, care este in directie opus atat fata de Sacele , cat si de Hoghiz. Asta, bineinteles, in cazul in care nu merg pe ocolite printre dealuri, vai si lunci, sa mai deconteze niste kilometri. Ati vazut camioanele de gunoi pe soseaua spre Sacele sau Hoghiz? Eu, nu! Este vorba de mai multe masini pline cu gunoi menajer, provenit de la zeci sau poate chiar sute de containere cate sunt amplasate pe raza municipiului Fagaras.

Un ochi de profan vede in toata aceasta afacere a gunoaielor, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca Primaria si Salco Serv incaseaza o taxa de salubritate marita, cu justificarea ca e transportat gunoiul in Sacele si Hoghiz, iar asta nu se intampla. Daca se confirma ca exista inscrisuri fictive cu numere de masini care descarca gunoiul fagarasean in Sacele, iar asta nu se intampla si in realitate, mai vorbim si de fals, uz de fals. Cam cu asta se ocupa baietii palizi din administratia locala fagaraseana. DNA-ul trebuie sesizat in acest caz. Facute cercetari in fisele de intrare de la depozitele din Sacele si Hoghiz, iar daca se gasesc intrari zilnice si incasari/ facturari ilegale ( asa cum se sopteste prin gura targului), imi pare ca cineva trebuie sa raspunda penal pentru aceste fapte. Cine semneaza ca masinile au transportat gunoiul la Sacele, iar in realitate a fost aruncat la cativa pasi, in vechia rampa de gunoi de la marginea Fagarasului?  Oare cine baga toti acesti bani in buzunar?

Ati inteles de ce il apara gruparea galbena a penalilor pe acest director Marian de bratul lung al legii? Vedeti cum sunteti jumuliti de o traista de bani in fiecare luna de catre acesti baieti palizi ai liberalilor? Asa cum platiti si la Ecoterm, un bir ilegal, la Apa Canal, altul, ca deh, apa de ploaie trebuie si ea contorizata in folosul edililor.

Taina:
Sunt curios daca institutia numita Garda de Mediu nu poate fi implicata la nivel de complicitate in aceasta manevra si pusa sub invinuire. Ca nu contribuabilul cinstit si platitor de taxe trebuia sa controleze unde se arunca ilegal gunoaiele din Fagaras.

Deh, pestele de la cap se impute! Iar la noi, pute insuportabil...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...