Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 3 septembrie 2013

Rapsodii de toamna : plata utilitatilor, peste puterile fagarasenilor

A trecut intai o boare pe deasupra viilor, lasand un sentiment de frig si nesiguranta in randul fagarasenilor, care se simt tot mai oropsiti de soarta si abandonati de catre stat si administratia locala. Localnicii se uita cu jind la recoltele expuse de precupeti pe tarabe, fara sa aiba prea multe posibilitati financiare pentru a-si aproviziona camara cu cele necesare anotimpului rece. Nici agricultorii autohtoni nu-s prea veseli, datorita recoltei slabe. Acuma, am si eu o curiozitate: se va mai tine traditionalul targ de toamna sau "Sarbatoarea Recoltei" ? Asadar, daca tot s-a abatut toamna peste noi: s-o primim cu promisiuni si vorbe goale, inecate intr-un pahar de must acru, ca bani de altele nu se prea gasesc prin portofel.

O alta pacoste care amplifica jugul saraciei si umilintei la care este supus fagaraseanul, este lipsa de reactie a administratiei locale, cea care a avizat marirea taxelor la utilitati, astfel ca, asociatiile de proprietari sunt inglodate in datorii din cauza saraciei si lipsei locurilor de munca. Asociatiile intra in toamna inglodate in datorii, fara vreo perspectiva privind recuperarea debitelor de la proprietarii de apartamente. Pe langa toate acestea, mai preseaza si Ecotermul cu taxa lor inventata, apasand cetateanul tot mai adanc in mlastina neputintei. Iar edilii se fac ca ploua si toamna-i manoasa(pentru ei, fireste) iar de nemultumirea contribuabililor nici nu le pasa. Mda, asa se intampla cand sunt alesi pe liste toti autistii. Astia traiesc in lumea lor, dizlocati din lumea reala.

S-ar putea spune pe buna dreptate ca Fagarasul este un municipiu imbatranit, depopulat si saracit. Efectele celor trei fenomene se regasesc in datoriile acumulate de asociatiile de proprietari si ceilalti furnizori de utilitati, de camarile goale si copiii lasati in grija bunicilor.

Taina:
Administratia locala nu poate rezolva nici macar problemele curente ale locuitorilor care platesc din taxe si impozite salariul primarului, vicelui si celorlati consilieri care dorm la sedinte si le ofera privilegiul de a gestiona fondurile publice.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...