Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 19 septembrie 2013

Politica rusinii: Si la Putere, si in Opozitie

Departe de a fi prizonierul pesimismului, nimic nu ma poate face sa cred in binele de maine, asa cum ni-l cuvanta alesii. Politrucii din teritoriu au cazut in capcana ciosvartei pentru putere, dispretuind cetateanul care le cere socoteala pentru incalcarea legilor si a promisiunilor facute in campanie.

M-am intrebat adesea daca nu cumva am cazut in patima scenaritei si nu vad decat partea rea a lucrurilor. Ca sa scap de acest gand, am cerut parerea mai multur cunostinte ( implicate in politica) dar si concitadininilor nostri, despre starea in care vad ei Fagarsul si imaginea lor asupra alesilor locali. Am rasuflat usurat : Toti cei pe care i-am supus testului mi-au confirmat ca actualii alesi sunt o pata neagra cazuta asupra Fagarsului, iat guvernantii sunt mincinosi si incapabili sa guverneze.

Acuma, fie ca vorbim de liderii centrali sau locali, toti se comporta de parca ar fi in opozitie. Aceleasi argumente si pacaleli, ca vezi drag Doamne, nu sunt fonduri si etc. Se critica unii pe altii, se cearta si impaca, tiganeala in toata regula, ca la usa cortului...Liderii USL vorbesc de impacare(intre Ponta si Antonescu), dar PSD a trecut la recrutarea parlamentarilor PPDD, in cautarea unei majoritati alternative. Peste toate, Ponta a amanat desfasurarea alegerilor partiale, majoritatea colegiilor vacantate apartinand PNL.

La nivel local, penelistii fagarseni le-au cam tras-o partenrilor de aliata din PSD, umilindu-i cu doar 5 consilieri, refuzand paritatea, asa cum Antonescu a obtinut la nivel central, desi avea doar un procent de 20%, pe cand PSD-ul detinea circa 40%. Astfel ca, in teritoriu e normal sa fie dispute, sunt polite de platit, e normal. Problema e ca membrul ala simplu din PSD, la un moment dat, nu o sa mai suporte aroganta celor de la PNL, sa ingita toate fitzele si functiile acaparte de penelisti, asa ca la urmatoarele alegeri nu cred ca o sa mai voteze pentru CRIN.

Taina:
Mutarile efectuate in Parlament, prin acapararea PSD-ului a inca trei parlamentari din tabara PPDD, indica o varianta de rezerva. 
Situatia arata cam asa: PSD are 226 de senatori si deputati, iar majoritatea parlamentara este de 292 de voturi. In cazul unei rupturi a aliantei cu PNL, PSD se poate baza pe sprijinul UDMR – 26 parlamentari si al Grupului Minoritatilor – 18 parlamentari. In total, rezulta 270 de parlamentari. 

Mai au nevoie de doar 22 de parlamentari, care ar putea fi cooptati de la PC sau tot din randul PPDD.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...