Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

duminică, 8 septembrie 2013

Manastirea Faget-Boholt: Hramul Nasterii Maicii Domnului

Atestata ca fiind cea mai veche sarbatoare a crestinismului, "Nasterea Maicii Domnului" este celebrata in fiecare an pe 8 septembrie, fiind un prilej de bucurie duhovniceasca pentru credinciosii din Tara Fagarasului.

Situata  in directia N-V fata de Fagaras,  strajuita de apele raului Olt, Manastirea Faget ( de pe Dealul Galatiului), a fost reinfiintata in anul 1992 ca manastire de calugarite cu hramul "Nasterea Maicii Domnului". Manastirea Faget a fost rectitorita la initiativa Mitropolitului Serafim, din satul sau natal, pe locul celei vechi daramate de habsburgi ( la ordinul Mariei Tereza) mentionata de istorici inca de la 1763.


Slujba va fi oficiata de un sobor de preoti din Tara Fagarasului si va incepe la ora 8 cu Sfantul Maslu, Agheasma, Acatistul, Ceasurile, continuand cu Sfanta Liturghie. Ca si in alti ani, sunt asteptati sute de pelerini din toata zona, care vor veni sa se roage la Maica Domnului.


Pelerinii vor avea parte si de o agapa frateasca oferita de obstea manastirii, imediat dupa slujba. Bucatele au fost pregatite cu mare grija in bucataria manastirii, cu ajutorul credinciosilor care si-au oferit voluntar serviciile.


Traditii si obiceiuri:
Se spune ca in aceasta zi vor fi ascultate cu precadere rugaciunile femeilor care vor sa aiba copii, dar si a celor insarcinate pe care Maica Domnului le va ajuta sa aiba o nastere usoara.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...