Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 18 septembrie 2013

Distribuirea cardurilor de sănătate, prin intermediul primăriilor si Poştei

Un proiect de lege lansat ieri în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii degrevează medicii de familie de sarcinile administrative de distribuţie a cardurilor naţionale de sănătate către pacienţi. Astfel, acestea vor fi distribuite prin intermediul primăriilor, în mediul rural, şi prin intermediul serviciilor poştale în mediul urban.

Potrivit proiectului de modificare a Legii 95/2006, costurile de distribuţie ale cardurilor vor fi suportate din Fondul Naţionale Unic al Asigurărilor de Sănătate, iar primăriile şi serviciile poştale care se vor ocupa de distribuirea lor trebuie să încheie protocoale cu casele de asigurări de sănătate.
„Distribuţia cardurilor către asiguraţi se realizează: 
a)Prin primării şi serviciile locale de evidenţă a populaţiei, pentru mediul rural şi localităţile urbane cu o populaţie de până la 15.000 de locuitori; 
b)Prin serviciile poştale, pentru mediul urban, respectiv localităţile cu o populaţie mai mare de 15.000 locuitori; 
c) Prin casele de asigurări de sănătate, numai în situaţia în care distribuţia cardurilor nu poate fi realizată prin modalităţile prevăzute la lit. a) şi lit. b)(..) În vederea punerii în aplicare a prevederilor alin. (4) literele a) şi b), casele de asigurări de sănătate urmează a încheia protocoale, cu entităţile care vor realiza distribuţia cardurilor, în aceste condiţii”, se arată în proiectul de lege.
(Sara pe Deal)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...