Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 20 august 2013

Websiteul Primariei Municipiului Fagaras este neactualizat

Site-ul oficial al Primariei Municipiului Fagaras ar trebui sa fie oglinda activitatii si competentei acestei institutii, un fel de monitorizare a activitatii si transparentei de care ar trebui sa dea dovada autoritatea publica locala in raport cu cetatenii.

Din pacate, daca ne luam dupa ultima actualizare a website-ului, constatam ca alesii locali si functionarii din primarie au lucrat anul acesta doar pana in luna mai, iar de atunci sunt probabil intr-un concediu continuu. O sa atasez si o copie cu ultima actualizare din capitolul HCL.

HCL-uri Fagaras pentru anul 2013

Daca dorim sa accesam date despre "Clendarul comisiilor" din cadrul Consiliului Local, ne apare o pagina goala fara date. Am intrat si pe sectiunea "Comisii de specialitate" in care ni se deschide o foaie cu o hotarare din anul 2012 si indemnul de a da clik pe HCL. In concluzie: date greu accesibile cititorului si arhivate prost. Am mers mai departe si am gasit intr-un final si componenta comisiilor, din care inca face parte si regretatul Traian Duta. 

HCL nr. 6/25 iunie 2012
COMPONENŢA NOMINALĂ
a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Făgăraş
1. Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget finanţe şi 
administrarea 
domeniului public şi privat al municipiului:
Nr.crt. Numele şi 
prenumele
Formaţiunea 
politică
1. Duţă Traian PNL-PC
2. Husea Virgil PNL-PC

La o analiza mai atenta, putem constata ca majoritatea informatiilor sunt din anii anteriori si neactualizate, inducand cititorul in eroare. Daca dorim sa accesam date depre primar si averea sa sau declaratia de interese datata din 10.10.2008, gasim o pagina cu tabele goale si declaratia de avere de pe vremea cand ocupa functia de viceprimar.

CINE A REALIZATVENITULSURSA VENITULUI:NUME, ADRESASERVICIUL PRESTAT/OBIECTULGENERATOR DE VENITVENIT ANUALÎNCASAT
1. Venituri din salarii
1.1. Titular
Manduc SorinPrimaria FagarasViceprimar52482
1.2. Soţ/soţie

In categoria "Dezbateri publice" gasim un tabel cu doar doua propuneri si datate 2012 si respectiv 2011.
Situatia hotararilor, a documunetelor privitoare la sedintele CLM sunt destul de ambigue ca si intreaga functionare a site-ului.

Taina:
De subliniat este faptul ca o persoana interesata sau care doreste sa comenteze sau sa faca reclamatii trebuie sa isi creeze neaparat un cont de autentificare pe site-ul Primarie, ceea ce ingreuneaza destul de mult lucrurile. Poate ca asa inteleg alesii locali transparenta si liberul acces la informatiile de interes public, conform Legii 544/2011, care este afisata pe site.


4 comentarii :

 1. vai dar cit de destept esti. cum ti-ai dat seama? ce tare e articolul, cred ca tu esti un mare jurnalist.

  RăspundețiȘtergere
 2. Adevarul supara !Te simti cu musca pe caciula?

  Comentariul de prescolar spune totul...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da m-ai prins , esti foarte inteligent, cred ca noi cetatenii Fagarasului avem nevoie de un destept ca tine, ce zici ?

   Ștergere
  2. Parinte, cand te-ai spovedit ultima data ? Ti-a spus duhovnicul ca smerenia este o virtute, iar ipocrizia de care dai dovada o sa te macine si mai mult?

   Poate ca fagarasenii au nevoie de oameni corecti si cinstiti, nu de hoti! Mai ai glas cetatene Popa? Corul laudatorilor penali mai canta-n surdina, ca nu v-am mai auzit demult ?

   Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...