Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

sâmbătă, 10 august 2013

Fiasco total la Turnirul Cetatilor

Am fost si anul acesta prezent la Turnirul Cetatilor din mandra Cetate a Fagarasului, dar vreau sa va spun ca a fost un FIASCO total, apropae ca m-a luat cu greata si cu crampe pe la stomac. Noroc ca de data aceasta s-au gandit liberalii sa amenajeze si WC-uri prin preajma, ca altfel se lasa cu opere de arta pe asfalt sau la umbra unei salcii plangatoare de pe langa lac.

Nu stiu cine anume se ocupa cu organizarea si programul acestor evenimente, dar persoana sau persoanele in cauza sunt depasite si fara simt organizatoric, n-au credinta si nici nu merg la biserica din moment ce au ales sa organizeze aceasta festivitate in Postul Adormirii Maicii Domnului.

Sunt destule minti inguste in Primaria Municipiului Fagaras, de asta nu se indoieste nimeni, dar personajul care se face responsabil de incropirea acestui festival este un pagan fara de Dumnezeu, un personaj care raspunde doar sforilor trase de papusar, adica o marioneta.

Sa fim seriosi, ce sa caute un festival medieval, cu carnet si bautura din belsug in plin post ? Am dat si eu o tura de curiozitate, sa vad ce se intampla prin targ...Lume putina, scena goala si fara spectatori, micii si carneturile n-au prea avut trecere, domnitele erau doar niste fetiscane costumate la repezeala si cu tigarea in gura (vezi foto)  cu fusta crepata pana la chiloti si cu sex-appeal, plictisite si cu gandul la cavaleri.

Nici cainii comunitari nu s-au lasat mai prejos luand parte la festin, chiar daca primarul si consilierii au hotarat asa de capul lor sa-i decimeze prin infometare. Dar na, patrupedele sunt mai destepte decat edilii, astfel ca s-au strecurat printre vizitatori, adulmecand mirosurile imbietoare ...

In rest, lume foarte putina, tarabe si mese goale, intruchiparea saraciei lucii. Un esec total, cu incasari mici si foarte putini " italieni" sau stranieri care sa contribuie la vanzarea produselor oferite de mestesugari si precupeti. Noroc cu luptele intre cavaleri, care fie vorba intre noi, numai turnir n-a fost, dar na, asta este....Noroc cu mirosurile imbietoare, de la cafea turceasca la nisip, pana la baclavale, prajituri si vata de zahar, covrigi insirati pe ata si alte bunataturi.

2 comentarii :

  1. Imi place poza in care apare calaretul pe zidul cetatii. Este facuta in photoshop sau chiar a aparut in poza?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut!

    Este o poza reala iar caleretul este meritul organizatorilor! Incep si Zile Cetatii asa ca timpul nu-i pierdut, poti vizita Cetatea in toata splendoarea ei. Speram ca o sa fie lume mai multa decat la "Turnir" iar organizatorii o sa ne ofere un program mai amplu.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...