Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 8 august 2013

DIICOT-ul are navoade si pentru marii rechini din politica fagaraseana?

Apara-ne, Doamne, de rechinii din politica!

Daca, printr-o minune, intr-o zi, cineva ar lua decizia ferma de a starpi evaziunea fiscala si economia la negru, in secunda doi, tara ar intra in colaps si s-ar muri de foame, la propriu. Tara e atat de putreda, incat economia subterana ajunge la circa o treime din PIB, iar evaziunea fiscala la peste 10 procente.

Din acesti bani negri, amarastenii trebuie sa supravietuiasca, sa-si achite darile la stat, sa cumpere medicamente si din ce ramane, mancare. De partea cealalta, rechinii din politica, cei care au devalizat industria ( in speta Combinatul Chimic din Fagaras) si agricultura, isi construiesc vile si vilute, caste si casute ( Villa e Castri Fagaraseana Liberala) pe vaile de la poalele versantilor, isi cumpara masini de lux, primesc comisioane babane de la nababii bordurilor si regii asfaltului.

Trist este faptul ca toti contribuim la aceasta stare de fapt, la economia asta subterana, la spaga si comisioane. Incepand de la amarasteanul care fura fier vechi din CCh. Fagaras si pana la consilierul cu firma de borduri, primar si viceprimar care primesc si ei comisionul aferent. De la taranul cu un hectar de teren si trei capre, pana la arendasii si procesatorii de carne si mezeluri ( Carmolimp spre exemplu).  De la paznic, agent sau jandarm si pana la politist, toti contribuie intr-un fel sau altul.

Chiar si cei mai corecti cetateni, sunt obligati sa intre in acest cerc vicios. Acceptand compromisuri, oferind spaga, inchizand ochii la nereguli. Pentru ca altfel ne-am asuma niste riscuri pe care, de cele multe ori, n-am putea sau n-am sti sa le gestionam. Caracatita coruptiei are mult prea multe brate si prea muti rechini care participa la festin, pentru ca noi, oameni de rand, sa le putem dovedi. Iar cei in măsura sa faca asta n-au niciun interes.

Taina:
In timp ce marii rechini si lacheii lor prospera, firmele de stat cad pe capete, supte de capuse pana la ultima picătura( vezi Ecotermul ).Ne flutura prin fata ochilor cativa gainari marunti si gata. Marii rechini sunt de neatins. De ce? Pentru ca, de fapt, marii rechini sunt si marii cotizanti. 

PS : Eu pe marii rechini as vrea sa-i vad in duba DIICOT-ului!!!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...