Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 23 iulie 2013

Un debusolat incearca sa-si refaca imaginea distrusa

De multe ori m-am intrebat existential: de unde Dumnezeu au aparut toti acesti inavutiti ai Fagarasului, ca ciupercile dupa ploaie? Bine, raspunsul nu-i greu de ghicit, acum dupa ce stim cum au devalizat Combinatul Chimic Fagaras, cumetrii din politichie, dupa care s-au retras si si-au angajat copiii/neamurile in functii de directori la aceeasi locatie buna de praduit, iar dupa ruinarea fabricilor au devenit consilieri locali sau angajati ai Primariei Fagaras.

Puterea si averile cumatrocratilor reuniti sub sigla partidelor care au alternat la putere, a constat ca si inaite de '89, in pile, cunostinte si relatii( fostul PCR), toate convertibile in oportunitati si informatii detinute de ramificatia de tip mafiot ai celor cu apartenenta la diferitele partide politice. Unii si-au sporit influenta cu oameni ai momentului, altii au crescut in propria ograda activisti tineri( citeste marionete) folosindu-i drept paravan pentru scopurile lor.

Nu-i de mirare ca odata ajunsi la putere actualii penelisti au purces la asaltarea tuturor institutiilor si si-au instalat oamenii in posturile de directori si adjuncti, astfel ca la primarie te sageteaza culoarea galbena de la intrare. Nu-i bai, ca si altii au aplicat acesta reteta, doar ca PeNaLii au cam distrus bunastarea si increderea cetatenilor prin actiunile lor totalitariste. Acuma, dupa aproape 5 ani de taiat frunza la lebede si joaca de-a v-ati ascunselea cu cainii comunitari, a inceput si stimabilul primar sa iasa la rampa cu marea bordureala, ca doar, doar, o sa isi mai spele imaginea. Din pacate pentru el, fagarasenii nu mai pun botul la pavele si borduri impuse la comanda pentru strangerea de fonduri la partid, ca stiu toti de firma de casa Crispadin a consilierului liberal, Cristian Urs,cel care se pare ca vrea sa-l detroneze pe Videanu cu marea bordureala din Fagaras. Daca aceste lucrari erau facute cu cap si acolo unde trebuie, era chiar o actiune laudabila. Sa speram ca bordurile acestea o sa tina macar 20 de ani, ca au certificat de calitate si garantie, sa nu ne trezim peste 2 ani de zile, spre finele mandatului, ca iar se scot bordurile pentru a fi inlocuite... Daca nu curge, pica...cate o bordura-n cap sau macar pavele galbene...

Cand ma gandesc ca o familie nevoiasa din cartierul Negoiul a fost evacuata din casa pentru neplata chiriei, ma apuca groaza. Si este vorba despre doar 700 de lei, iar trei copii sunt amenintati sa doarma sub cerul liber. Iar un parlamentar liberal, Sebastian Grapa, care nu si-a platit de patru ani taxele si impozitele, i s-a blocat doar salariul...De ce nu se procedeaza asa si cu familia mentionata ?

Taina:
Ar fi interesant de facut o analiza din 2004 incoace si sa vedem diverse evolutii cum ar fi: somajul cu tot ce inseamna scaderi de locuri de munca, disparitii de firme, care este evolutia populatiei plecate din zona, care este evolutia salariilor si a cifrelor de afaceri in zona si toate astea comparativ cu bunastarea pe care o afiseaza sau o ascund alesii.

Interesanta ar fi si o bursa a spagii catre functionarii corupti si alesii din primarie. O rubrica de ponturi pentru spagi, ca sa dea toata lumea pe gusa cat si cui trebuie sa decarteze cand are nevoie de ceva. Astfel, am afla si noi cat este darul pentru o lucrare gen borduriada, cat si cui trebuie sa decartezi pentru o autorizatie, cat si cine primeste spaga la primarie pentru Zilele Fagarasului, cat mai este "cotizatia"la partid pentru a deveni consilier, cat trebuie sa dai doctorului, meleteanului sau consilierilor ca sa-ti aprobe ceva. Macar asa am sti si noi cum se rezolva problemele si poate ca mai afla si politia sau DNA-ul……

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...