Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 10 iulie 2013

Primaria Fagaras a interzis accesul in sala de sedinte la discutia cu Avocatul Poporului si hulita "taxa pe teava"

In cele mai multe cazuri consiliile locale sunt masini de vot la dispozitia primarului. Primarul, cel care este deja la al doilea mandat, se pare ca nu prea sta bine la capitolul legislatie si noile prevederi sau incalca cu buna stiinta Legea 215/2001 privind administratia publica locala, ceea ce demonstreaza ca este marioneta perfecta si nu doar INCOMPATIBIL, cum l-a declarat ANI. Este mai grav faptul ca alesii locali, fie ca este vorba de primar sau de consilierii locali, cei care nu sunt la primul mandat si se mai vor si mari specialisti nu sunt la curent cu modificarile legislative.


Sedintele de consiliu local sunt publice fara drept de apel, conform articolului 215, alineatul 1 din Legea 215/2001 republicata si actualizata, iar ca sa-i scutesc pe postacii/agitatorii galbeni de comentarii inutile, o sa -i informez ca articolul 43, alineatul 1 in care se stipula ca : "Şedinţele consiliului local sunt publice, cu excepţia cazurilor in care consilierii decid, cu majoritate de voturi, ca acestea sa se desfaşoare cu uşile inchise" a fost ANULATA si nu mai este de actualitate.

Readau si noul text al Legii 215/2001 actualizata si republicata  care suna cu totul altfel.

haita galbena a penalilor liberali

LEGEA 215/2001 actualizata şi republicata SECŢIUNEA a 3-a Funcţionarea consiliului local .

"Art. 42 
(1) Şedinţele consiliului local sunt publice.
(2) Lucrarile şedinţelor se desfaşoara in limba romana. In consiliile locale in care consilierii locali aparţinand unei minoritaţi naţionale reprezinta cel puţin o cincime din numarul total, la şedinţele de consiliu se poate folosi şi limba materna. In aceste cazuri se va asigura, prin grija primarului, traducerea in limba romana. In toate cazurile, documentele şedinţelor de consiliu se intocmesc in limba romana.
(3) Dezbaterile din şedinţele consiliului local, precum şi modul in care şi-a exercitat votul fiecare consilier local se consemneaza intr-un proces-verbal, semnat de preşedintele de şedinţa şi de secretarul unitaţii administrativ-teritoriale.
(4) Preşedintele de şedinţa, impreuna cu secretarul unitaţii administrativ-teritoriale işi asuma, prin semnatura, responsabilitatea veridicitaţii celor consemnate.
(5) La inceputul fiecarei şedinţe, secretarul supune spre aprobare procesul-verbal al şedinţei anterioare. Consilierii locali au dreptul ca, in cadrul şedinţei, sa conteste conţinutul procesului-verbal şi sa ceara menţionarea exacta a opiniilor exprimate in şedinţa anterioara.
(6) Procesul-verbal şi documentele care au fost dezbatute in şedinţa se depun intr-un dosar special al şedinţei respective, care va fi numerotat, semnat şi sigilat de preşedintele de şedinţa şi de secretar, dupa aprobarea procesului-verbal.
(7) In termen de 3 zile de la terminarea şedinţei, secretarul unitaţii administrativ-teritoriale afişeaza la sediul primariei şi, dupa caz, pe pagina de internet a unitaţii administrativ-teritoriale o copie a procesului-verbal al şedinţei.
consilierii locali fagaraseni

 In rest, in nici un articol al legii din sectiunea care se refera la „Functionarea consiliului local” nu face vorbire de anumite conditii in care consilierii pot decide ca o anumita sedinta a legislativului local poate sa aiba loc cu usile inchise.

Taina:
Doar cei care au ceva de ascuns si sínt rau intentionati procedeaza in aceasta maniere. Discutia intre reprezentantii Primariei, conducerea Ecoterm si reprezentantul Avocatul Poporului era in interesul cetatenilor fagaraseni care aveau dreptul sa participe la aceasta sedinta.  Se pare ca frica si lasitatea de a nu iesi la iveala adevaratii vinovati pentru tepuirea fagarasenilor, a dus la ferecarea usilor si pastrarea secretului fata de urechile multimii dezlantuite.

In calitate de votant, pot sa spun ca nu ma simt deloc reprezentat la nivelul forului de decizie local de niste oameni fara personalitate, fara initiativa si fara scrupule cand vine vorba incasarii indemnizatiilor si a micilor atentii primite de la administratia locala in schimbul unei maini ridicate la timpul potrivit.


1. Ati auzit vreodata de o initiativa a unui consilier care sa vina in intampinarea intereselor comunitatii? 
2. Ati auzit de un proiect de hotarare promovat de consilierii locali impotriva unor grupuri de interese sustinute de primar? 

Personal nu am auzit despre asa ceva, pentru ca majoritatea constituita in jurul edilului si implicit a grupului de interese care-l tine in brate nu va misca un deget impotriva edilului, iar opozitia se resemneaza din prima sedinta asteptand cuminte alternanta la putere, fara sa voteze aproape niciodata impotriva, ci multumindu-se sa se abtina la vot in problemele care „put” de la distanta.

PS : Asta se intampla deoarece penalii liberali au majoritate de voturi si nici ca mai conteaza votul celorlati consilieri....

PSS : Pentru cel care ma monitorizeaza si incearca sa ma muste de buci, o sa-i transmit raspunsul la comentariul din articolul de ieri http://opiniafagaraseana.blogspot.it/2013/07/un-nou-accident-pe-dn-1-intre-vladeni.html?showComment=1373445037167#c5172721685777140049  si anume : De lipsa de respect fata de cetatenii municipiului Fagaras si transparenta este vinovat primarul, in rest, se deduce din articol. Nu sint avocat, dar sint informat! Informatia inseamna PUTERE !!! ( YO)

12 comentarii :

 1. Dragul meu, iti transmit ca esti putin dezinformat. Sedintele ordinare, extraordinare si de indata sunt publice. Sedintele de comisii nu sunt sedinte publice. Din cate am inteles de la cei care nu ne-au permis accesul in sala (Politia Locala) a fost o sedinta de comisii impreuna cu reprezentantii Avocatului Poporului si societatii ECOTERM.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai sa fie, ce sa fie, doar o mare magarie!

   Scuze se gasesc mereu. Asa se cheama acum o dezbatere de interes NATIONAL?

   Nu sint dezinformat, sint doar oripilat de gestul nemernic al alesilor!!!!!

   Sa auzim de bine !

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Corect. Ai pus punctul pe I, prietene.

   Sper ca la viitoarele alegeri sa deschida lumea bine ochii si sa nu se mai lase influentata de dineurile oferite de catre liberali la Clubul Combinatului( cel subtilizat cu maiestrie de Grapa- manglitorul devenit senator.)

   Ștergere
 3. Daca este posibil, intrebari suplimentare la cele mentionate la finele articolului :
  1.Ati auzit de vreun proiect de hotarare promovat de catre vreun consilier local ?
  2.Ati auzit de vreo audienta tinuta de vreun consilier local ( legea 215/2001, art.52, alin.3)
  3.Ati vazut vreun raport de activitate al primarului, viceprimarului sau consilierilor inaintat secretarului primariei spre publicare ? ( Legea 215/2001, art.52, alin.4)
  4.Ati vazut vreun contract de lucrari, servicii, bunuri, sub valoarea de 15.000 euroa fara TVA, cu atribuire directa - adica la cine vor muschii primarului - publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro ( obligatie cf OUG 34/2006 ) ?

  RăspundețiȘtergere
 4. Domnule Neag bag de seama ca ati uitat vremurile cand sifonati din banii publici. Acum sunteti un "amarat" de consilier parlamentar al lui Grapa si se stie bine "prietenia" dintre el si conducerea orasului, asa ca parerea dumneavoastra nu este obiectiva.
  La punctul 1....ati putea sa va informati mai bine. Chiar exista proiecte de hotarare promovate de catre consilierii locali
  La punctul 2....poate ar fi bine sa mai mergeti la sedintele de audiente desfasurate in fiecare marti la ora 10.00 si s-ar putea sa fiti surprins sa gasiti si consilieri locali prezenti. Si nu cred ca ar strica sa va prezentati si dumneavoastra in calitate de reprezentant al senatorului in teritoriu.
  La punctul 3....rapoarte sunt obligatorii si se fac. Daca dumneavoastra nu le-ati vazut aia nu inseamna ca nu exista
  La punctul 4....sincer nu am cautat pentru ca nu sunt beneficiar de lucrari din bani publici asa cum sunteti dumneavoastra. Din pacate (pt. dumneavoastra) si din fericire (pt. noi) primaria nu va mai acorda lucrari pe societatile pe care le-ati falimentat (DISTRIKEM, CO&M), lucrari pe care oricum le-ati facut de mantuiala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stimate Domnule Ochila ( pardon , Galbenila ) . Daca ai putea sa vii la toate punctele cu exemple concrete, toata lumea ti-ar fi recunoscatoare. Cat priveste audientele de marti de la ora 10, cred ca confunzi merele cu perele . Mai documenteaza-te ! Este vorba despre consultari organizate si tinute de consilieri, personal, si nu de primarie. Pct.1, astept exemple, nu sunt ! Pct.3., la fel. Cat despre pct.4, asa amarat de consilier cum sunt, vorba lu matale, cred ca am sus in mansarda mai mult decat are tot neamul tau cu pavele cu tot, din oras. Iar despre procedura falimentului, fa o comparatie intre firmele care au intrat in procedura de faliment ( procedura legala, care tie, la nivelul inteligentei matale, iti este imposibil de accesat ) si ECOTERM RA si APA SERV SA ! Care este diferenta ? Crede-ma , nu te pune unde nu cunosti legea ! Vorba batranilor : mortii se acopera cu pamant si vii cu hartii !

   Ștergere
  2. Si, apropo, de transparenta ! Eu sunt Adrian Neag si nu imi este rusine sa postez cu numele meu ! Cine este oare dl Ochila, un galbejit care apara fundul unui primar sau a unui consilier ? Daca are cohones, asteptam numele lui. Oricum stie ca il vom descoperi !

   Ștergere
  3. Astept de la dl Ochila lista lucrarilor facute de Distrikem si CO&M , in Fagaras, de mantuiala !

   Ștergere

 5. Ma bag si io in seama, cu vroia voastra . Toata lumea voroveste ca li se retrage licenta snapanilor de la Ecoterm daca nu emit facturi pentru taxa pe teava. Cine ne pune la dispozitie si noua numarul ordinului, data lui, cu numar articol, paragraf, ca eu nu am gasit inca nimic referitor la acest lucru, al retragerii licentei ?
  Adrian Neag
  la 11:23

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate inteligenta dlui Ochila ne lumineaza in acest caz, cu trimitere directa la textul legii !!!!!!!!!

   Ștergere
 6. Draga Ochila, eu una nu cred ca dl. A.N. ar fi facut asa ceva vreodata. Eu nu cred in zicala "hotul striga hotii". Sau cel putin nu cand vine vorba despre dl. A.N. Pentru altii nu bag mana in foc. S-au facut camine culturale, scoli, gradinite, cladiri renovate, parculete s.a.m.d. Lucuri bune de altfel. Acum ca n-au rezistat intemperiilor si s-au degradat nu e vina nimanui decat a oamenilor care nu pastreaza. Si nici n-au costat mult din cate am inteles. S-a facut repede si ieftin totul. Lasati oamenii in pace va rog.

  Pamflet. Trebuie tratat ca atare! Va Multumesc!

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...