Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 12 iulie 2013

Primaria Fagaras este obligata sa renunte la 36 de posturi...din pacate doar scriptice

Mare tam-tam cu aceasta constrangere venita prin Ordonanta de Guvern 77/2013, care prevede desfiintarea tuturor posturilor vacante din administratiile publice locale. De parca nu era destul de stufos aparatul birocratic din Primaria Fagaras - care ramane cel mai mare angajator din municipiu- acum ne vaicarim ca trebuie sa renuntam la 36 de posturi din cele 49 de posturi vacante. Ca pe cele cu caracter "unic" le vor pastra pentru aliatii partidului. Na bine, alesii sustin ca posturile din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala ( 5 posturi) reprezinta exceptia de la Ordonanta de Guvern amintita.

Diferenta, este exceptia de la exceptie si se aplica pentru urmatoarele categorii : Evidenta Populatiei cu un singur post vacant, dar este tocmai cel de SEF DE SERVICIU( ghici ghicitoare ce-i...sau mai bine zis, pentru cine este pastrat postul ?), alt domeniu strategic este cel al Politiei Locale, unde se vor desfiinta sapte posturi de frecat bastonul pe banii contribuabililor si inchis usa in nas cetatenilor la sedintele de comisii , la Biblioteca Municipala se taie 3 posturi, din cadrul Aparatului de Specialitate se vor reduce 22 de posturi( ce specialitate,? ca nimeni nu stie),  se mai reduc doua posturi si de la Muzeul "Valer Literat" si alte doua din cadrul Casei de Cultura.

Personal eram mai incantat daca se desfiintau toate posturile de frecat menta si lustruit biroul sau belit ochii pe calculator, ale sotiilor sau amantelor celor din politichia fagaraseana, ale vasalilor care au aderat la partidele aflate la putere. Posturi infiintate cu dedicatie pentru recompensarea celor care au sprijinit partidul.  Dar, ca la noi la nimeni, o sa plece din posturi cei fara pile si apartenenta politica, iar "lipitorile" isi vor vedea pe mai departe de "munca".

Taina:
De fapt, este doar praf in ochi. Se desfiinteaza locurile care oricum nu erau ocupate de NIMENI,  din varii motive, in special interdictia ANFP pentru ocuparea acestor posturi, dar nu si cele unde se calca pe picioare pilosii !!!

Aritmetica "e grele" ! Pai, daca scadem 5 posturi din cele 49 vacante, ne raman exact 44 de posturi!  Dar se mai adauga si exceptia zelosilor alesi care trag cu dintii de pastrarea posturilor pentru servantii de partid. Hai sa facem si o adunare simpla cu posturile care se desfiinteaza :

- Politia Locala -  7 posturi
- Biblioteca      -  3 posturi
- Ap.de Spec. - 22 posturi
- Muzeu          -  2  posturi
- Casa Cultura  - 2 posturi
- Evidenta Pop.- 1 post ( pentru care alesii se lupta sa-l mentina in organigrama...post de SEF)
.............................................
TOTAL           = 37 posturi(Sara pe Deal, YO)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...