Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 15 iulie 2013

Politistii locali nu au pasta-n pix pentru a amenda masinile alesilor

M-am lamurit bustean, cum sta treaba cu vasnicii politisti din municipiu si/sau angajatii firmei galbene Fidelitas, care administreaza parcarile din Fagaras. In sensul ca, in functie de ce numar ai la masina si mai ales din ce paleta coloristica a regnului politruc face parte detinatorul autoturismului, isi fac traba sau nu si lucratorii mentionati. Cu alte cuvinte, in functie de numarul pe care-l posezi la autoturism si culoare, depinde si graba cu care se deplaseaza sa-ti aplice o amenda "organul" insarcinat cu aceasta functie.

Cat este ziulica de lunga, baietii stau cu pixul sculat si pregatit sa iti articuleze o amenda si chiar sa-ti explice, daca protestezi, ca legea este lege pentru toti si trebuie respectata. Foarte corecta retorica lor, numai ca atunci cand dau cu ochii de masina unui "stab" se intorc subit cu spatele si pixul ala a lor galben si sculat incepe sa ramana fara pasta. Cum s-ar zice: raman fara pasta-n pix !

Dar sa ma si explic : zelosii agenti depre care am facut vorbire, vad o masina parcata aiurea si fara tichet la vedere. Grapand repede dupa carnetelul cu amenezi si pixul cu pasta galbena fermecata, ochii zelosilor lucratori au cazut pe numarul masinii si brusc, ochii li s-au bulbucat, capetele s-au pleostit ca un crin galben ofilit, iar pixul s-a flescait. Mda! Se mai si scuzau ironic fata de cativa trecatori : "Ce sa facem ? Nu vedeti ce numar are ?

Taina:
La doar cateva minute departare de incidentul descris, agentii amendau cu sarg cativa localnici garabiti si cu numarul de inmatriculare normal, fara coloratura politica, de vreme ce "subtilii agenti" nu s-au mai facut ca ploua. 

O sa spuneti ca nu e vina lor, ca ei sint mici si ca asa functioneaza la noi sistemul. Rahat ! De cand au venit penalii liberali la carma orasului si au impus tot felul de biruri, au aparut si firmele capuse, cele de serviciu, cum s-ar zice, asa ca aceasta Fidelitas, a lui Harsovescu Silviu, consilier judetean din partea PNL. 
Vreau sa vad si eu un oficial galben de oftica, ca se sesizeaza din oficiu si vine cu o hotarare legislativa, ca un raspuns la fraierii care nu au numar GALBEN la masina. 

Sa ne traiti, penalilor, cu multe biruri sa ne mai procopsiti, ca noi amarastenii, suportam si bucurosi le ducem toate, chiar si-n criza. Vai de noi !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...