Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 17 iulie 2013

Penalii locali si prezumtia de "nevinovatie"

 De când a ieșit la iveală modul grosolan în care se administrează urbea noastră, parcă a dat strechea în aleșii locali. Încep să se foiască, să amenințe, să riposteze sub diferite pseudonime în încercarea disperată de a abate atenția de la problemele reale cu care se confruntă. Ne amuzăm de ce face unul, ce zice altul, dar ne facem că nu vedem cum profită persoanele publice de prezumția de "nevinovăție" ori de câte ori s­înt cercetați de către instanțe. Personal, m-am săturat de câte ori trebuie să înghit această gălușca a prezumției de nevinovăție - deși toată urbea știe că au furat pe rupte - doar pentru simplu fapt că încă nu s-a pronunțat o sentință definitivă împotrivă lor. Cât o să-i mai acopere justiția și inspectoratele pe acești impostori ?
 
 Există liste detaliate cu nume și prenume a celor care au furat, distrus sau înșelat, dar nu este rezon să spunem despre ei că au furat sau să-i numim direct HOȚI, căci beneficiază de protecția partidelor și pretinsa prezumție de nevinovăție. Deși mai mult de jumătate dintre acești hoți se regăsesc ca și consilieri și împânzesc clasă politică locală. Ei bine, această prezumție de nevinovăție este un concept strict juridic, care nu are nici o legătură cu moralitatea sau dreptul oricărei persoane să aibă propria părere. Dacă am o lista cu numele directorilor care au devalizat Combinatul Chimic Făgăraș, dacă văd averi uriașe strânse din salariu de bugetar, dacă s-au preluat societăți prin metode neortodoxe de către aleșii locali, dacă au fost cercetați penal sau declarați INCOMPATIBILI, am tot dreptul din lume să-i cataloghez drept infractori.
 
 Cum am dreptul la libera exprimare, părerea mea personală nu are valoare juridică, dar nici nu sînt obligat să respect această prezumție, atâta timp cât probele și faptele îmi arată VINOVĂȚIA clară a împricinaților. Așadar, eu nu-i pot condamna la închisoare pentru faptele lor penale, nici măcar să-i destitui din funcții nu pot, dar am dreptul și obligația morală să-i trag de mânecă și să le arăt obrazul : RUSINICA !  De restul să se ocupe procurorii și judecătorii, dacă mai au un dram de onoare, atunci când cercetează probele de la dosar.
 
 Taină: 
De la o vreme s-au cam pus cu tunurile pe întreaga camarilă liberală din toată țara. Că o fi bine, o fi rău, cine mai știe ? Cert este că acum li se decontează nota de plată liberalilor, care au ținut morțiș să aibă tot controlul Făgărașului, inclusiv funcția de viceprimar. Acum trebuie să va asumați eșecul în TOTALITATE, așa cum ați vrut putrere totală și discreționară de decizie.  
  
Nu știu cum se face, dar de la nivel central se efectuează doar vânătoarea liberalilor corupți. Vedem că le cad capetele unul câte unul, că încep să fie declarați incompatibili și să iasă dosarele ținute atâta vreme la sertar.  
  
 După umila mea părere, este un blat al celor de la vârf, care au coabitat și încet, încet,  încep să le facă vânt de la guvernare celor din PNL. Că s-au prins sau nu, asta e problema lor! Unde nu-i cap, vai de picioare!  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...