Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 30 iulie 2013

Necesitatea de a schimba clasa politica actuala

Facand pur si simplu o simpla analiza a celor 23 de ani de pseudo-capitalism, constatam cu amaraciune ca politicienii corupti, incompetenti si pe deasupra declarati si incompatibili, au adus cele mai mari deservicii populatiei, prejudicii economice, sociale, spirituale si morale.

Cu alte cuvinte, unii edili se vor mai catolici decat Papa, prin excesul de zel de care dau dovada atunci cand vine vorba despre incasat comisioane grase, de luat spaga de la diversi "oameni de afaceri" care le livreaza borduri, dale si pavele, de la negustori care vor sa obtina avize, etc. Nu este important in conturile cui sunt virati banii bugetului local, ci modul in care acestia sunt folositi!!! Faina gandire, ce sa zic!? Curat-murdar mon cher!

Asadar si prin urmare, politrucii nu trebuie sa fie integri, trebuie sa fie eficienti pentru partid. Cum s-a dat ANI la ei, cum au inceput sa se planga baronii judeteni si edilii ca ei nu mai pot sa fure nimic si sa puna ceva pe masa la copilasi pe criza aceasta, ca nu-i lasa Legea.  Cu alte cuvinte, de ce se amesteca justitia in smenurile primarilor ? De ce sa-i acuze ca primesc doua lefuri si ca ei centreaza si tot ei dau cu capul? Din punctul lor de vedere este "normal" sa fie si primari si in actionariatul anumitor regii...Ca numai la ei  se "ímpuiesc" banii, in rest, la cetateni zici ca-i sterp portofelul.

Dupa umila mea parere, era suficient sa isi vada fiecare politruc care a ajuns primar sau presedinte de CJ de administrarea localitatii sau judetului, sa lase ceva concret in urma mandatelor, de care oamenii sa beneficieze. Din pacate, este greu si complicat sa accesezi un program de investitii cu fonduri europene nerambursabile, ca iti trebuie si angajati care sa se priceapa la astfel de lucruri. Dar cand tu ca primar ai angajat toti habarnistii si simpatizantii partidului din care faci parte, la primarie, nu ai cum sa faci asemenea demersuri. Unde mai pui ca primarelul din municipiul nostru are cel putin zece juristi angajati( daca nu s-au mai inmultit, ca le-am si pierdut numarul in ultima perioada), dar cand este vorba despre un proces sau acte juridice, apeleaza la trei avocati din exterior, apropiati si abonati la bugetul local, toti pe listele de plata ale PNL-ului fagarasean. Ce le mai pica unora banetul, mai neicusorule ! Daca nu curge, pica, dar pica bine.

Adio pica frunza Si-i galbena ca tine
Adio la banet. Iar Codlea va retine..

Pentru edilul sef fagarasean, este mult mai usor sa dea cate o agapa la cuibusorul penelist "Cantina Combinatului" din patru in patru ani( scursi degeaba), ca nu presupune un efort deosebit sau prea costisitor si astfel se castiga mai usor bunavointa electoratului. Iar cu aceste dineuri oferite inainte de alegeri, impusca mai multi iepuri, multumind pe de-o parte degustatorii de mici si bere ai camarilei penale, cat si pe patronul clubului, nimeni altul decat scamatorul-senator liberal, Sebastian Grapa si aghiotantul acestuia, Adrian Neag.

Taina:
De astfel de oameni are parte Fagarasul, oameni "destoinici" la scamatorii cu banul public si eficienti in devalizarea bugetului, ca de integritae nici nu se mai pune problema. Solutia este schimbarea mentalitatii in promovarea cadrelor din interiorul partidelor( in special PNL si PSD = USL) , iar aceasta sa se faca pe competenta, nu pe relatii si donatii...

PS : Cum le mai tremura muschii si mana in care tin pixul, primarilor si presedintilor de CJ, de atatea emotii, atunci cand semneaza contractele din buget prin alocare directa, ce seamana cu o trufanda, mai ales ca este vorba despre sume fabulos de mari.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...