Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 25 iulie 2013

Efectul de turma si politica de partid a consilierilor fagaraseni

Indiferent pe ce parte ai suci-o sau invarti-o, politica de partid si efectul de turma cu care sunt obisnuiti consilierii locali, provoaca nemultumirea fagarasenilor. Lipsa de vocatie se pare ca naste consilieri locali perfecti pentru baronii care controleaza USL-ul. Nu pot sa fiu o persoana ipocrita si sa nu recunosc faptul ca toate partidele si-au numit oameni in structurile, in institutiile publice si societatile de stat, dupa bunul plac al liderului din partidul respectiv.

In alta ordine de idei, in afara de a critica atitudinea, actiunile sau inactiunile actualei administratii locale, eu as vrea sa vad si actiuni administrative ale opozitiei. In lipsa unor consilier independenti care sa se opuna efectului de turma al consilierilor USL, opozitia ramane blocata si cu mainile paralizate in pozitia elevului ascultator.Proiectele bune pentru municipiu trebuie sa aiba sustinerea tututor consilierilor, insa nu trebuie sa sa se mai voteze inconstient si doar pentru faptul ca sunt in uniune, ridicand mingea la fileu primarului in functie, ori pur si simplu pentru ca opozitia este oricum minoritara si fara sorti de izbanda la vot.

As vrea sa vad, de exemplu, un consilier, unul singur, care sa se bata pentru un proiect, macar unul, dar important pentru comunitate, si sa-l duca pana la capat. L-am sprijini cu mare drag si nu numai noi. Sunt convins ca toti fagarasenii ar face front comun si astfel, intr-un final, primarul impreuna cu consilierii USL n-ar avea ce face.

Dar cine sa analizeze activitatea consilierilor locali, cand spre exemplu, PSD-ul nu mai are nici macar un lider activ in localitate, de sedinte si intruniri ale Biroului Permanent Local nici nu mai poate fi vorba, din moment ce Mihaita calareste fotoliul de vicepresedinte al CJ Brasov. Cu alte cuvinte, asta se vrea si cal si magar, dar nu-i decat un biet catar, care se incapataneaza sa isi asume neputinta si esecul. Cine sa-i traga la raspundere sau sa analizeze activitatea consilierilor PSD, cand organizatia nu are un presedinte de facto ? Ci doar unul onorific!

Taina:
Rolul consilierilor este acela de a cunoste problemele cu care se confrunta municipiul Fagaras si de a promova proiectele care rezolva acele probleme si sa nu sustina pe cele care nu sunt in regula. In caz contrar, daca joaca la doua capete, sa li se retraga sprijinul politic si sa intre alti actori in scena.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...