Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 29 iulie 2013

Dezinteresul alesilor si proasta administrare


Nicaieri in lume nu se percep atatea comisioane de catre edili ca la noi. Indiferent ca este vorba despre un catun de munte sau un oras oarecare din Romania. Acolo unde gasim proiecte aprobate pe bani multi, dar cu utilitate aproape zero, este vorba despre interesul primarului si partidul pe care-l reprezinta. Ca unii au patentat proiectul "bordura" si l-au preluat apoi si altii, este o certitudine. Borduri fara numar, fie ca sunt sau nu necesare, fie ca strazile sunt sau nu asfaltate, importanta este bordura, evident.

Eu n-am prea auzit de primari care sa fie trasi la raspundere pentru faptul ca au aprobat finantari dubioase. Acuma, nici legislatia nu-i responsabilizeaza in nici un fel pe alesi, dar nici autodenunturi facute de catre constructor n-au prea avut loc, iar despre flagrante puse la cale de catre cei competenti nici nu poate fi vorba.

Ca n-avem retur la apa calda, dar suntem taxati pentru apa rece ca si cum ar curge apa fierbinte este o alta certitudine, ca nu sunt locuri de munca in oras, nu intereseaza pe nimeni. Ca edilii nu sunt capabili sa atraga investitori si sa puna in valoare parcul industrial, este o realitate. Ca avem un stadion nefunctional, o baie comunala in paragina, o cetate nevalorificata, nici ca mai conteaza pentru edili. Dar nu-i bai, ca galbenii o tin una si buna cu lebedele si bordurile lui Cristian Urs, iar in rest, apa de ploaie. Au si bordurile sau pavelele rostul lor, dar in ordinea fireasca a lucrurilor. Mai intai faci drumurile si strazile, apoi te apuci de trotuare si borduri.

La noi, se procedeaza invers. Intai se pune tigla pe casa care sta sa cada, fara a o consolida macar. Apoi, fie ca o sa se surpe sau nu, mai dam comanda de un set de tigle( citeste borduri si pavele) pe care le punem in loc de pervaz la geamuri. Las' ca-i fain asa ! Sa iasa comisionul alesilor si firma distribuitoare de borduri a consilierului local, Cristian Urs de la PNL, sa infloreasca, ce conteaza ca se cheltuiesc banii aiurea si mai ales in locuri unde bordurile chiar nu erau necesare.

Taina:
Cat de necesar ar fi fost acum un „capitan” Zelea Codreanu cu o mana de fier ca sa administreze si purifice macar micutul nostru municipiu de loaze.  Poate ca a sosit clipa saturatiei si momentul in care sa ne strigam nemultumirea si revolta fata de atitudinea autoritatilor si modul in care ne trateaza. 


 Hora de baieti
deTudor Arghezi 

Intr-o tara care-a fost 
Era mare cel mai prost. 
Bi-ba, ba-ba
Li-ba, la-ba. 

Tara unde-i bun tutunul 
Avea prosti unul si unul. 
Bi-bo, bo-bi
Ri-bo, ro-bi. 

Cine-oleaca-avea de cap 
Si-l punea dupa dulap.
Hu-hu, bu-hu
Bu-hu, hu-hu.

Pentru ca omul cel mare 
Se-alegea dupa picioare.
I-ha, ba-ha
Ba-ha, i-ha.

Umblau solii prin norod 
C-un carimb si-un calapod.
Lu-la, la-lu
Vi-va, va-lu.

Si cinstirea ti se da 
Dupa talpa si pingea.
Da-du, du-da
Ga-gu, gu-da.

Dar desteptii fiind prea multi. 
Au ramas pe drept desculti.
I-ha, pa-pa
Pa-pa, i-ha.

Am o minte, vai de mine, 
Si ma face de rusine. 
Cio-ca, bo-ca
Bo-ca, cio-ca.

Spune tu, pe ce-i cunosti 
Dintre prosti pe cei mai prosti? 
Zu-ri, zu-ra
Zu-ra, zu-ri.

Dupa chica sau chelie? 
Dupa unghii sau simbrie?
Pa-vu, ga-vu
La-vu, la-vu. 

Fiindca, vezi, mai-marele 
Si-ascunde picioarele. 
Tra-la, la-la
La-la, la-la.
(YO)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...