Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 31 iulie 2013

Corigentii au trecere mai mare la functii si in viata sociala

Pana la pseudo-democratia instaurata dupa '89, proverbele "ai carte, ai parte" sau "meseria este bratara de aur"erau de actualitate. Era o competitie efervescenta intre licee si facultati, o batalie acerba in acapararea celor mai buni elevi sau viitori studenti, care isi disputau locurile in institutiile de prestigiu si cate 10 candidati sau chiar mai multi pentru un loc.

In ziua de astazi, situatia este total aiurea. Cu o multitudine de licee neperformante si cu profesori foarte slabi - angajati in proportie de 90% pe baza apartenetei la un partid politic- cu o paleta larga de universitati private, care scot someri pe banda rulanta si posesori de diplome copy-paste. Una peste alta, scoala nu mai are cautare in randul tinerilor. Este doar o obligatie si cam atat. Importante sunt tzoalele, parfumul, freza in dezordine si Iphonul, tableta si mai ales suma pe care o primesc de la parintii plecati prin strainatate.

Cadrele didactice dau vina pe lipsa de motivatie pentru invatatura a elevilor, pe nivelul scazut al cunostintelor cu care vin din gimnaziu, capacitatea intelectuala redusa si spun ca nu au cu cine sa lucreze. Profesorii ii dispretuiesc pe elevi, pentru ca sunt obraznici, le pun deseori rabdarea la incercare, nu vor sa invete, nu obtin rezultate notabile. Iar elevii, la randul lor ii dispretuiesc pe profesori, pentru ca, la modul in care inteleg ei succesul, nu ii vad pe profesori ca persoane realizate, nu au Mercedes ultimul tip ca Grapa spre exemplu sau macar un Jeep furat si confiscat de politie ca cel al consilierului senatorial Adrian Neag,  nu au haine de fite, nu locuiesc in vile, etc. In ochii lor profesorii sunt looseri, drept pentru care considera ca nu au de ce sa-i asculte.

Pai, au exemple de succes nenumarate, atat pe plan national, unde predomina Becali cu averea, Crin cu repetenta si Fenechiu cu afaceri oneroase. Iar pe plan local au o lista de directori habarnisti care au devalizat Combinatul Chimic Fagaras, cu averi colosale, cu vile si masini benghoase, cu copii unsi in partide ca si consilieri locali, altii pusi marionete prin Consilii de Administratie sau AGA, cu directorasi unsi la institutiile statului gen: Marian la Salco Serv, Ghetea la Spitalul Municipal, Tisca la Ecoterm, Manta la Canal Apa Sibiu, dar toti cu salarii babane si eficienta zero. Cireasa de pe tort o reprezinta edilul sef, care a urmat un liceu agricol amarat, a ramas corigent dupa cum sustin adversarii politici, dar luat sub aripa protectoare a baronului liberal, a juns primar.

In concluzie: la ce e buna atata scoala, cand tot looserii sunt cei care primeaza in viata sociala? De ce sa se mai zbata tineretul cu olimpiade si burse, daca tot nulitatile ies in fata si primesc functii importante de la aparatele de partid?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...