Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 12 iulie 2013

Alesii locali sau cei mai "destepti" dintre prosti

O sa incep postarea cu o intrebare, un sofism cu termeni relativi. Preferi sa fii cel mai prost dintre inteligenti sau cel mai inteligent dintre prosti? De ce?(motivati)

"Desteptii" cu sacou si diploma pot avea mare succes printre prostii care-i voteaza, ca exista cerere mare in economia de piata. Desigur, cei cu diploma de studii superioare facute la apelul de seara, raman si cei mai periculosi, pentru simplul motiv ca in infatuarea lor, se cred si buricul pamantului. Au tupeul si credinta ca fara ei nu mai functioneaza nimic si toate posturile si onorurile li se cuvin....

Cu o asemenea filosofie de viata au si ajuns "mari politicieni locali" de succes ai zilelor noastre, toti cei care au contribuit, sponsorizat, cum le place lor sa spuna, partidul care i-a si propulsat in functiile respective. Nici macar o secunda nu au stat sa isi puna problema meritocratiei, pentru "baietii destepti" singurul merit a fost servilismul si BANUL DAT spre ofranda partidului. Cu mici exceptii, cam asa arata radiografia majoritatii alesilor locali : oportunisti si lingai, care se bazeaza in general pe o masa de manevra formata, evident, in majoritate din prosti si infometati. Exceptia o fac babutele din cartiere, cele care nu citesc presa independenta, dar voteaza dupa ureche sau pur si simplu din inertie. Unii, se lasa dusi de valul manipularilor mass-media afiliate partidelor, votand ca oile....

Cei care se lasa impresionati, cumparati sau pur si simplu prostiti la fiecare campanie electorala, reprezinta masa electorala dorita de catre politrucii autohtoni. Cu cat sint mai nestiutori si lipsiti de informatii, cu atat mai bine pentru "desteptii" din politichie, care se inghesuie cu pungile pline in cartierele sarace ( Tudor Vladimirescu, Galati si Combinat) sau dau "dineuri" ca sa-i ademeneasca la vot. Chiar daca politrucii nu stiu sa vorbeasca ori sa scrie corect in limba romana, chiar daca fura, mint sau sínt pur si simplu infractori, pe cei slab pregatiti nu-i deranjează. Ba chiar ii voteaza fara pic de discernamant. Cu cat sint mai multi si infometati, cu atat mai bine pentru "baietii destepti" cu portofelul plin. Cei mai cititi, nu intra in calcul, ca oricum nu se prezinta la vot.

Taina:
- Problema consta in faptul ca nu fiecare prost stie ,pentru care prost sa voteze.
- Politica este arta de a obtine voturi de la saraci si fonduri electorale de la bogati, promitandu-le unora protectia fata de ceilalti. 
(YO)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...