Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 26 iunie 2013

Ziua Drapelului, Manastirea Valea Mare si Arhiepiscopia Covasnei

Ziua Drapelului National este marcata an de an în 26 iunie, fiind consfintita prin Legea nr. 96/1998. Drapelul National a fost decretat pentru prima oara ca simbol national de Guvernul revolutionar provizoriu din Tara Româneasca la 14/26 iunie 1848, având înscrisa pe el deviza “Dreptate, Fratie”. El nu a suferit transformari majore de-a lungul istoriei.

Conform legii, aceasta zi va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, precum si prin ceremonii militare organizate in cadrul unitatilor MApN si MAI.

Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei,IPS Ioan Selejan a impartit gratuit 350 de steaguri nationale romanesti credinciosilor care au participat, luni, la slujba de la Manastirea Valea Mare din judetul Covasna, conform celor de la Mediafax.

“Nu voi putea să rezolv câteun steag pentru fiecare casă de român din Harghita şi Covasna, dar câte voi putea să fac, o să le dăruiesc românilor, ca să le păstreze cu sfinţenie şi să le aşeze pe casele lor cu mândrie la sărbătorile naţionale şi religioase”, a conchis arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei.

“La sfârşitul slujbei, am binecuvântat aceste drapele şi le-am împărţit gratuit credincioşilor. Le-am dat cu suport, nu numai o bucată de pânză, spunându-le că am fi bucuroşi să ştim că aceste steaguri le duc la casele lor, iar la sărbătorile naţionale şi atunci când este hramul satului le-ar pune pe casele lor. Nu am avut făcute decât vreo 350, pentru că ar fi trebuit peste 2.000 de drapele, dar au fost primite cu foarte, foarte mare bucurie”, a spus IPS Ioan Selejan.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...