Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 12 iunie 2013

Un spion american face dezvaluiri despre modul in care suntem supravegheati

Ed Snowden, un tanar de 29 de ani, care a lucrat pentru National Security Agency (NSA), a dezvaluit prin intermediul cotidianului britanic The Guardian, tehnicile si metodele de spionaj in masa practicate de Administratia de la Washington impotriva oricarui utilizator de tehnologie moderna de comuncatii, de la telefonie mobila la internet.

“Am fost spion pe parcursul întregii mele vieţi adulte, aşa că nu îmi place să stau sub lumina reflectoarelor”, marturiseste Snowden, celor de la publicatia mai sus amintita, asa ca s-a hotarat sa "ciripeasca" despre metodele neortodoxe folosite de catre putere, riscandu-si viata si familia. Desi castiga bine si avea un trai decent, tanarul afirma ca :“Renunţ la toate acestea pentru că nu sunt de acord ca guvernul SUA să distrugă libertatea internetului şi drepturile fundamentale ale oamenilor din întreaga lume cu această maşinărie de supraveghere aflată în construcţie”.


Snowden sustine ca este constient ca va avea de suferit, dar ca, nu poate fi de acord cu amploarea “acestei operaţiuni de supraveghere în masă, automată şi atotputernică”.Swonden povesteste, pentru Guardian, ca “infrastructura construită de NSA supraveghează automat cea mai mare parte a comunicaţiilor interumane – şi nu doar cazurile speciale. Pot oricând arunca un ochi în e-mailul sau telefonul soţiei dumneavoastră. Pot primi parolele pe care le are sau datele cărţii ei de credit. Nu vreau să trăiesc într-o lume în care se fac notiţe după tot ce fac sau spun”. 

Taina:
“Ciripitorul” care a dezvaluit imensul mecanism american de supraveghere a comunicatiilor interumane pe toate canalele tehnologice se ascunde in Hong Kong, riscand sa fie extradat. Dar se pare ca a primit sustinere din partea unor grupuri islandeze care fac presiuni asupra guvernului de la Rejkiavik sa-i acorde azil politic.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...