Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 4 iunie 2013

Stiri loco Fagaras : Recensamantul bautorilor la volan

Nu cred ca de vina pentru numarul mare de "bautori la volan" este criza economica sau o presupusa viata indestulatoare dusa de catre populatia din municipiul Fagaras, nici macar zilierii aciuiti prin oras , ci mai degraba o viata plina de griji si lacomia.

Stiu, primul gand si reactia populatiei cand afla ca fagarasenii sunt fruntasi la trasul din sticluta si urcatul la volan, este sa comenteze : " Si zici ca n-are lumea bani, dar barurile-s pline!". Nu, nu despre situatia economica este vorba si nici despre necazurile sau bucuriile care i-au determinat pe im pricinati sa se uite adanc in pahare, ci despre pericolul pe care-l reprezinta urcandu-se la volan.

Tineretul o face din teribilism si lipsa de ocupatie, ca-i "cool" sa ignori legea si sa te crezi deasupra ei. Mai grav este faptul ca se urca la volan imbuibati de alcool si uneori chiar fara sa detina un carnet de conducere. De cele mai multe ori se produc accidente care se soldeaza cu pierderi de vieti omenesti.  Astfel ca, nu exista    saptamana in care cei de la circulatie sa nu descopere conducatori auto care au consumat alcool, iar mai grav si persoane care nu poseda carnet de conducere, cum este cazul celor trei tineri din satele limitrofe Fagarasului, carora li s-a intocmit dosar de urmarire penala pentru conducere pe drumurile publice fara permis.

Mai grav este faptul ca si octogenarii le fac concurenta celor tineri, la golit sticle si damigene de prin camara, dupa cum este cazul  bunicutzului Ghe. A, care s-a incumetat sa iasa pe DN1, avand o alcoolemie de 0,73 mg/l de alcool pur in aerul expirat. S-a ales cu dosar de urmarie penala si pentru o vreme o sa circule doar ca pieton, avand timp sa reflecte la fapta comisa si sa se joace cu eventualii nepotei.

Au mai fost depistati si alti barbati care au dat trante cu damigeana sau pur si simplu au jucat popice cu sticlele pe care le-au golit. Astfel ca, la recensamantul bautorilor la volan au facut prezenta si Aurel B, cel care avea o alcoolemie de 0,70 mg/l pe "scara Sticland", dar si mai tanarul Cristian T, de doar 44 ani, care avea grade multe la bord  si nu poseda nici carnet de sofer.

Taina: 
La recensamant nu au luat parte si conducatorii care s-au incalzit cu o cinzeaca sau o berica de sete. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...