Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 18 iunie 2013

Primaria Fagaras, cainii vagabonzi si hingherii

Cum banii sunt putini, edilii fagaraseni au hotarat sa faca o reducere la bugetul local prin scaderea costului la vanatoarea de caini vagabonzi, prin scoaterea la licitatie a contractului cu hingherii. Firma castigatoare este tot cea veche, doar ca de acum inainte vor primi doar jumatate din banii pe care-i primeau odinioara.

Primaria o sa achite cate 25 lei pentru fiecare caine adult capturat si transportat la adapostul din parcul industrial si 12,5 lei pentru fiecare caine mai mic de trei luni. dar asta nu e tot, la cheltuieli suplimentare se vor adauga si cate  5 lei pentru deparazitarea fiecarui patruped si 8 lei pentru o vaccinare antirabică.
Se mai adauga cate 41,5 lei pentru castrarea masculului canin si 62,2 lei pentru sterilizarea femelei canine. Aceste preturi vor fi mentinute timp de patru ani, perioada in care este valabil si contractul cu firma fagaraseana de ecarisaj. Actualmente, in adapostul de caini din municipiu sunt 70 de maidanezi.

Taina:
Mare branza! atata timp cat noaptea se aduc din alte localitati caini cu microbuze si lasati liberi pe strazile din Fagaras, nu se stopeaza acest fenomen. Unde mai pui ca si populatia este impartita in doua tabere: cei care se tem de caini si vor sa circule fara frica pe strazi, dar si cei care se definesc ca si aparatorii animalelor si-i huiduie pe hingheri cand apar pe strazi. 

Copiii si batranele dintr-un cartier strigau in cor : "Fugi Rexi ca te prind hingherii ! Ce v-au facut acesti catzelusi, ca sint cuminiti si nu musca pe nimeni ? Stau sub balconul meu .... "

2 comentarii :

  1. Cine iubeste cainii sa ii ia acasa, sa ii vaccineze si sa ii hraneasca. Dar nu asa cum procedeaza "batranele", pe care le regasim in fiecare cartier din municipiu, si care doar ii hranesc, iar atunci cand se intampla o nenorocire nu mai stiu cum sa ii ia apararea animalului. Ar trebui instituita o lege speciala pentru patrupedele fara stapan sau chiar o hotarare de consiliu la nivel local care sa reglementeze regimul de detinere a unui animal, la fel cum se intampla in multe alte orase din Romania.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...