Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 25 iunie 2013

Lipsa de onoare

Era o vreme cand onoarea era la mare cinste printre fagaraseni.  Era, da,  am scris bine. Caci in ziua de astazi, intreaga societate romaneasca se afla sub asaltul minciunii si destrabalarii, a politicului si delasarii. A disparut respectul pentru munca, in schimb ni se dau ca exemple tot felul de ratati si nulitati care ajung datorita apartenentei la mafia partidelor politice direct in functii de conducre sau in Consililu Local. Unii mai penali decat ceilalti, dar toti cuprinsi de paranoia de a ajunge cat mai in frunte-ca paduchele in varful capului - la functii si tras matza de coada.

Cei mai hoti si cu priza la tentaculele mafiei judetene conduse de catre baronii sau lorzii lojelor colorate, au ajuns fie parlamentari, fie inalti demnitari, iar pe ceilalti ii regasim ca si consilieri locali, in functii de directori la unele societati subordonate sau Consilii de Administratie, AGA , dar toti numiti politic pe listele rusinii. Fie ca si-au cumparat locurile ca la piatza, fie ca au tras tunuri si sfori ca sa ajunga in functiile dorite, cert este ca aproape toti sínt oameni fara onoare si cuvant. Cei care au avut un minim de bun simt si demnitate n-au mai avut loc de escroci...

Ce ma nedumireste pe mine cel mai tare, este faptul ca nu se gasete nici macar un singur om de onoare printre toti acesti edili, un politician adevarat, un consilier onest care sa iasa la atac si sa spuna raspicat : "Domnilor colegi, cei care ati fost condamnati penal ( viceprimarul Círje, de la PNL) si cei care ati contribuit la devalizarea CCh Fagaras, va  rog sa va retrageti " Acest apel ar fi foarte justificat si de aplicat si celor care au contribuit la devalizarea Combinatului, cei care au fost numiti directori ( Bardasiuc si Sava de la PSD) sau directorilor care au tzepuit fagarasenii ( Victor Marian- PNL, Tisca Marius- traseist politic, subordonat celor de la PNL) si lista ar putea continua.

Am tras nenumarate semnale de alarma si le-am reamintit fagarasenilor ca traiesc intr-un oras in care este o "onoare" sa fii certat cu legea, ca se lasa condusi de grupuri mafiote de escroci, fie ca sunt galbeni sau rosii, iar consilierii locali sunt in marea lor majoritate membri ai unui consiliu al rusinii.

Taina:
Intr-o alta ordine de idei, trebuie sa spun ca m-am asteptat sa vad cum unii dintre cei patati si implicati in manevre dubioase, cei contestati de catre populatie, isi dau demisia sau se retrag onorabil si fac pasul in spate.  Dar ce sa astepti de la cei cu obrazul gros si fara scrupule ? 

Fac si ei ceea ce au invatat din mers de la mentorii lor in ale politichiei, sefi de partide si baroni judeteni, care nu doar ca nu le cer demisia, dar chiar ii incurajeaza sa faca bani pentru partid calcand peste capetele prostimii care-i voteaza pe doi mici si-o bere. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...