Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 10 iunie 2013

Inventia care aduce lumina nevazatorilor : Ochiul bionic

descopera.ro
O echipa de oameni de stiinta  impreuna cu specialistii in design industrial au reusit sa construiasca un prototip al primului ochi bionic realizat vreodata. Prototipul se bazeaza pe un microcip implantat in craniu si pe o camera video atasata unei perechi de ochelari. Acest ochi bionic, permite deslusirea conturului obiectelor din jur.

"Camera video este similară unei camere cu care este dotat un iPhone. Aceste imagini sunt «distilate» de un procesor foarte sofisticat care le transformă într-un «semnal distilat». Acest semnal este transmis în mod wireless către implantul montat în spatele capului. Acesta este format dintr-o serie de plăci ceramice în care se găsesc electrozi microscopici ce sunt, de fapt, integrate în cortexul vizual al creierului" a precizat profesorul Mark Armstrong de la Universitatea Monash.

In sfarsit o tehnologie care vine in sprijinul celor care nu vad nimic, permitandu-le sa se deplaseze singuri. Detinatorii de astfel de tehnologie vor reusi sa distinga conturul obiectelor care le stau in cale, a fiintelor umane sau diferitele forme si obiecte intalnite in cale. Un pas urias pentru nevazatori!

"Ce este minunat este faptul că permite oamenilor orbi să redevină conectaţi la lumea din jurul lor. Ochiul bionic are mai multe setari, astfel ca il poti programa spre exemplu pe modul de «podea» si creeaza o silueta in jurul obiectelor de pe podea ca sa vezi pe unde mergi", afirmă Armstrong.

sursa: descopera.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...