Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

sâmbătă, 11 mai 2013

Ungurii vor ca Politia sa fie inscriptionata in maghiara "Rendorseg ", iar romanii le raspund cu infiintarea Episcopiei Covasnei si Harghitei

Mai, au bozgorii astia un tupeu fantastic! Cer drepturi peste drepturi, de parca intreaga Romanie s-ar baza pe minoritatea ungureasca. N-am auzit ca sasii sau svabii sa aiba atatea pretentii, nici alte minoritati : evrei, turci , tatari, machedoni, armeni, lipoveni ( astia cer doar cate o sticluta si iti dau in schimb o plasa de peste). Singurii care bat apa in piua sunt bozgorii si uneori tiganii, care cer ba una , ba alta - ca au reprezentanti in politica, berechet, unde mai pui, ca au si regi si imparati, care mai de care mai burtosi si cu coroana pe cap, un sceptru pe post de bata si nelipsita sabie ninja.

Dar sa revenim la pretentiile ungurilor, la sicanele si parghiile de care se folosesc. Culmea tupeului, sa ceri Inspectoratului de Politie din Cluj sa inscriptioneze masininile si sediul cu denumirea magiara " Rendorseg " , pe motiv ca minoritatea magiara nu stie romaneste. Pai, daca locuiesc in Romania, atunci e musai sa stie romaneste, iar daca nu le covine, valea in Ungaria sau Campia Panoniei. Colac peste pupaza, se mai amesteca si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNDC), care-i sanctioneaza.

Hai sa inscriptionam toate institutiile si masinile din dotare unde traiesc si alte minoritati, in limba lor si, vom avea un Turn Babel, in care cetateanul roman o sa fie discriminat ca nu stie ce scrie pe masina cu girofar. Chemam ambulanta si ne vine dricul, facem semne disperate dupa o masina de salvare si coboara un papistas bozgor pe post de cioclu, sunam la pompieri si apar hingherii tuciurii.

Ca o contra masura la aberatiile ungurilor, romanii din Covasna si Harghita au fost binecuvantati cu infiintarea unei eparhii ortodoxe care trebuia infaptuita de mult timp. Astfel, a luat fiinta Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei, in scaunul arhieresc urcand  P. S. Ioan. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...