Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 1 mai 2013

Plagiatul lui Ponta si al Ecaterinei Andronescu subiect de studiu in strainatate

Cei doi mareti plagiatori au ajuns subiect de studiu in strainatate, facandu-ne de rusine in toata lumea. Am preluat un articol scris de George Roncea, in care sunt descrise performantele celor doi plagiatori sefi ai Romaniei.

Iata si articolul :

Ecaterina Andronescu este o vedetă internaţională. Platforma academică internaţională găzduită de portalul integru.org a plasat-o pe Ecaterina Andronescu în topul infamant al plagiatorilor din România, poziţie pe care aceasta a dobândit-o încă din decembrie 2012. Până în prezent n-a reuşit nimeni să o detroneze pe fosta ministreasă a cărui unică sarcină pe anul 2012 a fost să-i acopere posteriorul lui Ponta, alt plagiator de top care a ajuns studiu de caz la nivel mondial. La Universitatea din Utrecht, instituţie academică aflată în top 50 mondial, cursurile au debutat cu analiza cazului Ponta. Puţinii studenţi români ce urmează cursurile celebrei universităţi au trebuit jenaţi să răspundă curiozităţii colegilor lor de toate naţiile, interesul academic deplasându-se şi asupra şi mai performantei colege în ale plagiatului, duduia Andronescu. Cazuri de plagiat se mai găsesc şi pe alte meridiane însă nicăieri în vreo altă parte a lumii nu s-a găsit un personaj de genul lui Ecaterina Andronescu, care din postura de ministru al educaţiei să se concentreze exclusiv asupra penibilei operaţiuni de exonerare a celui care-i era şef pe linie de partid şi de guvern. Cum atât Cati cât şi Ponta au beneficiat, inclusiv academic se înţelege, de garanţia oferită de un Vanghelie, un semi-analfabet devenit efigie de partid şi şef al organizaţiei PSD, nu e de mirare că şi unul şi altul s-au dovedit la fel de integri şi performanţi pe linie academică. 

În ce o priveşte pe Ecaterina Andronescu, legitimaţia/diploma sa este una clară: o politrucă cu state vechi, de o viaţă activistă de partid, deputată în trei legislaturi, apoi şi secretar de stat în ministerul învăţământului după care de trei ori ocupantă a scaunului de ministru al educaţiei, inclusiv în cabinetul inteligentului Emil Boc, dar şi ocupantă forever a scaunului de rector, decan, prodecan etc președintă a "Asociației profesorilor social democrați", membră în nenumărate comiţii şi comitete, doctor honoris causa în vreo enşpe universităţi obscure. La nivel mondial însă Androneasca şi-a obţinut în sfârşit o bine meritată notorietate academică, de vreme ce prestaţia sa cu totul specială, despre care a mai scris şi Curentul pe larg, a căpătat recunoaşterea cuvenită, devenind subiect de studiu universitar pe tema plagiatului dar şi a metodelor de palmare şi sifonare a unor bani publici sub pretextul unui proiect de cercetare, un plagiat grosolan girat de “onesta” ministreasă, în calitatea sa de reprezentantă a Politehnicii. Platforma academică integru.org, dedicată descoperirii impostorilor din aşa zisa lume academică, a oferit detalii despre una dintre combinaţiunile marca Andronescu, acuzată că şi-ar fi trecut numele pe 3 articole care erau copy paste după un articol semnat de noua cercetători de la Institutul Naţional de Fizică Materialelor de la Măgurele. 

Ziare.com relatează pe larg cazul: “Lucrarea iniţială a fost publicată pentru prima dată în "Journal of European Ceramic Society". Aceeaşi lucrare a mai fost trimisă de încă trei ori la diferite publicaţii de specialitate, cu titluri şi autori diferiţi, fără a avea însă şi vreo modificare de conţinut. Numele Ecaterinei Andronescu şi lui Sorin Jinga, membrii ai Universităţii Politehnice Bucureşti, sunt adăugate pe cele 3 republicări ale articolului original, fără practic a avea vreo contribuţie nouă la conţinutul ştiinţific. Materialele au avut la baza cercetări finanţate din granturi europene. "Acest fapt ridica întrebări serioase legate de modul în care finanţarea publica pentru grantul din 2005 este justificată, având în vedere că rezultatele cercetării fuseseră deja finanţate printr-un grant anterior. Directorul grantului CEEX No. 4/2005 a fost Ecaterina Andronescu, unul dintre autorii adăugaţi pe ultimele 3 articole", se mai arata pe site-ul Integru.org. Experţii solicitaţi de platforma academică au marcat problema încălcării drepturilor de autor în mod repetat, fiecare articol nou aparent încălcând drepturile de autor ale articolelor publicate înaintea sa. Toate cele 4 articole au fost supuse analizei independente a patru experţi internaţionali. Este vorba despre James F. Scott, de la Cavendish Laboratory, Department of Phsyics, University of Cambridge, Prof Nathan Newman, School of Mechanical, Aerospace, Chemical and Materials Engineering Arizona State University, UŞ, Prof Michael Carpenter, School of Chemistry, University of Edinburgh, UK şi Prof Susmita Bose, Physics and Astronomy Department, Michigan State University, UŞ. "Ele sunt în mod clar cazuri de autoplagiat, cele patru lucrări fiind foarte aproape identice (> 90%). În plus, după prima publicare, încă doi autori au fost adăugaţi [n.r. Ecaterina Andronescu şi Sorin Jinga]. Aceştia trebuie să fie consideraţi drept plagiind lucrarea autorilor originali. Aceste acţiuni încalca normele de etică pentru lucrările şi publicaţiile ştiinţifice, şi în mod special termenii contractuali de supunere a manuscrisului la jurnalele implicate. (1) Autorii ar fi interzişi permanent său temporar la publicare de către editorii fiecaria din cele patru reviste; (2) toţi autorii ar fi mustraţi oficial de către institutele la care sunt angajaţi; (3) autorii ale căror nume au fost adăugate ar fi respinşi de comunitatea academică de la orice altă publicare", este concluzia exprimată de prof. James F. Scott, de la Cambridge. Şi prestigioasa publicaţie Frankfurter Allgemeine Zeitung a tratat pe larg cazul de plagiat în care este implicată Andronescu care evident a negat tot cu spume multe la gură. 

”Abramburica” - expertă în învârteli Considerată groparul învăţământului românesc, alături de ductilul profesor de marxism Andrei Marga, Androneasca şi-a lipit un nick-name binecunoscut de-a lungul carierei: ”Abramburica”. Un nick name oarecum inocent în comparaţie cu învârtelile de care a fost capabilă. După ce a fost declarată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) incompatibila pentru deţinerea funcţiilor de rector şi de senator, Ecaterina Andronescu s-a străduit să scoată din Legea Educaţiei Naţionale exact aceasta incompatibilitate prin OUG 92/2012, privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării – prin care se anulează incompatibilităţile rector/demnitar şi rector/funcţie de conducere în cadrul unui partid politic. Ecaterina Andronescu avea un motiv întemeiat deoarece este în proces cu ANI după ce agenţia a declarat-o incompatibila, la Înalta Curte judecându-se recursul depus de aceasta. Pe de altă parte, Abramburica a fost declarată incompatibilă de Curtea de Apel Bucureşti, pentru că a ocupat concomitent funcţiile de rector şi senator. Însă Ecaterina Andronescu cu noua lege a încercat să împuşte cel puţin 5 iepuri ea putând fi în acelaşi timp: parlamentar, rector, profesor, pensionar şi conducător de doctorate. Pe vechea lege ar fi rămas doar parlamentar şi atât deoarece conform legii de până la 18 Dec. 2012 ar fi trebuit să iasă la pensie în Aprilie 2013 deoarece este născută în Apr. 1948. Dacă din punct de vedere moral Ecaterina Andronescu este foarte posibil să fie o cârpă, după cum este numit şi preşedintele de onoare al partidului din care face parte, Ion Iliescu, cârpa kaghebistă, din punct de vedere chimic părerea mea este că Adroneasca este un fel de turnesol care scoate la lumină mizeria fără de margini a adunăturii de loaze pricopsite, via Ion Iliescu & Comp, sub efigia unei organizaţii a imposturii, a jafului şi a minciunii. Partea cu adevărat proastă este că întreaga clasă politică, fără multe excepţii, face parte din aceeaşi retortă, cu putoare de hazna.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...