Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 29 mai 2013

Neputinta liberalilor de a administra Fagarasul

Lebede, umbre si promisiuni neonorate

Somnul municipalitatii dureaza de vreo cinci ani, cam de cand a preluat administratia municipiului Fagaras, Manduc si gasca lor liberala. Daca in primul mandat a promis si n-a facut, populatia l-a credit totusi cu incredere si  in cel de-al doilea mandat, dar daca stam sa cantarim promisiunile si realizarile pe care le-a infaptuit, balanta nu pare sa incline in favoarea lui. Desi eu am sustinut la vremea respectiva ca nu a fost o victorie a liberalilior si a lui Manduc, ci mai degraba o aversiune a populatiei fata de PSD.

Problematic este ca in cei aproximativ cinci ani de administratie sub conducerea liberalilor Manduc si a viceprimarului Carje, nu se poate vorbi despre realizari vizibile ale municipalitatii, insa exista suficiente decizii nefericite si esecuri care vorbesc de la sine. Cel mai actual caz este cel al societatii capuse Ecoterm, decizie eronata luata de catre Manduc, Carje si ceilalti consilieri care au dat gir jafului catre populatie. Sa nu ne mai ascundem dupa degete, ca-i prea evidenta treaba. Au incercat tot felul de scheme si au numit pe banda rulanta tot felul de sclavi pe post de director, doar ca sa aiba ei cu ce sa isi umple buzunarul fara fund.

Cu un inceput promitator inainte de alegerille din 2012, cand s-au apucat voiniceste sa asfalteze trotuarele din cartierul T. Vladimirescu si la Pater, urmate de alte cateva cartiere incepute si nefinalizate, dou trei bancute vopsite, boltari amplasati pe post de ronduri de flori si cateva lebede, montarea sistemelor de supraveghere de tip Big Brother, a fost cam tot ce au putut sa faca pentru Fagaras.
Am trecut in revista si cele cateva realizari, ca sa nu fiu acuzat ca doar critic si nu vad si partea buna a lucrurilor. Acuma, depinde din ce unghi privesti. Las in seama fagarasenilor sa decida daca s-a realizat ceva benefic pentru oras sau nu. 

Taina :
Dupa ce ani de zile, capusa Ecoterm a fost tinuta in viata, in ciuda nemultumirii populatiei, si a debransarilor masive, edilii liberali s-au incapatanat sa resusciteze un muribund, prin tepuirea cetatenilor cu asa numita "taxa pe teava".  Va reamintesc ca acum cativa ani, liberalii faceau mare tam-tam cu modernizarea Ecotermului cu nu mai stiu ce firma austriaca, suedeza, daneza sau naiba mai stie ce natie. Ca este cea mai moderna unitate de profil din tara, ca o sa scada factura emisa la jumatate si alte aberatii de genul acesta.

De modernizat au modernizat-o ei strainii, dar au vrut sa isi ia si profitul sau partea leului, cum se zice. De aici au inceput problemele. Mai intai au crescut facturile in loc sa scada, ca apoi sa se gaseasca tot felul de chichite : plata pe tevi neizolate, atat in subsolul blocurilor dar si in apartamente. Fagarasenii s-au conformat si si-au izolat tevile din apartament, dar tot degeaba. Au sosit facturi in continuare si mult mai mari chiar. 

Surpriza apare acum : Manduc si liberalii incearca cu un ultim efort de disperare sa mai prosteasca o data populatia fagaraseana, prin aducerea altei firme care sa salveze chipurile Ecotermul de la moarte. Acum si-au gasit parteneri niste englezi din Manchester, care vor sa reabiliteze cica Ecotermul. Bulshit ! Cine sa va mai creada ? Aia vin sa faca profit, nu acte de caritate! Vin si monteaza cateva motoare, dupa care vor profit inzecit, iar populatia o sa plateasca birul. 

Si cireasa de pe tort : Manduc a tinut sa ne explice cum vor scadea facturile cu cca 30 % . Asa cum au scazut si la prima reabilitare si modernizare ? Nu mai bine v-ati apuca voi liberalii care sunteti la carma Fagarasului sa va onorati promisiunile facute si nerealizate?  Iar Ecotermul, la fier vechi, ca se bucura viceprimarul sa mai duca la firma lu'babacu ceva material. 

PS : De asfaltat trotuarele si strazile cand va apucati ? Sau asteptati pana la urmatoarele alegeri ? Ca atunci o sa arunce baronul Cancescu niste bani pentru asfaltari rapide, iar ziarul si televiziunea galbena o sa repete din 5 in 5 minute ce mare realizare au facut liberalii. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...