Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 23 mai 2013

Modificarea legii referendumului : pagul de validare 30 %

Plenul Senatului a adoptat, marţi, cu 92 de voturi “pentru” şi 29 “împotrivă” iniţiativa legislativă care modifică Legea referendumului în sensul reducerii pragului de prezenţă la acest tip de scrutin la 30%, dar şi introducerea condiţiei unui vot de 25% din alegători pentru validarea rezultatelor, informează Mediafax.

Propunerea legislativa initiata de un grup de senatori, urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor, care este si for decizinional. Se reduce pragul de prezenta la referendumuri de la 50% la 30%, dar si conditia unui vot minim de 25% pentru pentru validarea rezultatelor scrutinului.

Senatorul brasovean,Ioan Ghise a pledat pentru eliminarea conditiei de cvorum la referendum, solicitand retrimiterea la comisiile de specialitate.

Taina:
Mai pe romaneste, majoritatea se supune minoritatii. Adica, daca un grup de minim 25-30 % din populatia cu drept de vot se aduna si voteaza la un referendum, majoritatea de 70-75 % care nu s-au prezentat la vot, trebuie sa se supuna acestei decizii. Las' ca-i fain asa ! Sa hotarasca un grup minoritar(cumparat de partidele interesate) si mai usor de manevrat, pentru soarta intregii tari !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...