Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 14 mai 2013

Magia busuiocului

Busuiocul este considerat planta dragostei si a fertilitatii, de natura mistica si sacra. La noi, aceasta planta magica ne impodobeste icoanele, se sfintesc locurile cu un buchet de busuioc si se prepara aghiasma. Pe langa toate aceste semnificatii mistice si spirituale, busuiocul este in primul rand o planta vindecatoare, un tonic.

Prin utilizarea busuiocului in mancare se combat virusii si prevenim toxinfectiile alimentare, infectiile tubului digestiv. Italienii condimenteaza pastele si sosurile cu frunzele de busuioc, care sunt un excelent antioxidant ce  mentine elasticitatea vaselor sanguine, previne infarctul si protejeaza sistemul cardiovascular de efectele stresului.

Tratamente :

Oboseala cronica - 4 linguri de pulbere de busuioc macinatse amesteca cu 12 linguri de miere si 4 linguri de polen proaspat. Se administreaza zilnic cate 4-6 lingurite de amestec, in cure de 10 zile, urmate de 5 de pauza.

Adjuvant in depresii si nevroze - se prepara un amestec de busuioc macinat pulbere si sunatoare, in proportii egale, din care se ia cate o lingurita/ de 5 ori pe zi. Acest tratament dureaza doua luni.

Dureri de cap - se ia o lingurita de pulbere de busuioc macinat si o picatura de esenta de busuioc.

Eforturi mentale intense - se bea o cana de infunzie de busuioc sau in combinatie cu menta.

Viroze, gripa, bronsita, accese de tuse - se bea infuzie de busuioc cu adaugarea a 2-3 picaturi de ulei volatil din aceasi planta sau in combinatie cu menta. Se pot utiliza si doar picaturile de ulei volatil din busuioc si menta, in proportii egale. Se iau cate 3 picaturi de cate 5 ori pe zi.

Artrita reumatoida - infuzie de busuioc, cca un litru pe zi, pe o perioada de o luna si jumatate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...