Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 10 mai 2013

Izvorul Tamaduirii - Izvorul parintelui Arsenie Boca de la Sambata de Sus

In Saptamana Luminata in prima vineri de dupa Paste, crestinii ortodocsi sarbatoresc “Izvorul Tamaduirii”. Acesta sarbatoare inchinata Maicii Domnului “Izvorul cel de Viata purtator”, dateaza din secolul al V-lea si face referire la o minune ce s-a petrecut in apropierea Constantinopolului, unde un orb si-a spalat fata din izvorul indicat de Maica Domnului, iar acesta si-a recapatat vederea.

Se spune ca din lacrimile Maicii Domnului picurate pe pamant au iesit in mai toate locurile izvoare facatoare de minuni. In vinerea din Saptamana Luminata toate aceste izvoare sunt sfintite si cine bea din ele si se spala peste partile bolnave ale trupului se vindeca.

Fagarasenii au ales, de foarte multi ani sa sarbatoreasca acest eveniment prin iesiri si procesiuni religioase la poalele Muntilor Fagarasului, la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, la izvorul Parintelui Arsenie Boca, denumit si Sfantul Ardealului,  izvor despre care se crede ca ar fi unul din izvoarele Maicii Domnului. Acest loc, este unul incarcat de sfintenie si spiritualitate in special prin slujitorii Domnului, cei care si-au facut veacul pe aici, dintre care-i amintim pe : Parintele Arsenie Boca, Parintele Serafim si Parintele Teofil Paraian.

Daca aveti rabdare sa asteptati dupa sutele de oameni care se inghesuie de dimineata pana seara sa ia apa din izvorul Parintelui Arsenie Boca, veti constata ca pe piatra de langa izvor stau sapate urmatoarele cuvinte: ”Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da, nu va mai inseta in veci, caci se va face in el izvor de apa curgatoare, pentru viata vesnica” (Ioan 4, 4).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...