Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 30 mai 2013

Fagarasul - capitala copiilor cu parinti plecati la munca peste hotare

Aceasta este situatia ingrata in care ne-au adus guvernatii : sa parasim tara pentru un codru de paine. Situatia este cu atat mai dramatica acum cand s-a anuntat disponibilizarea in masa a jumatate dintre muncitorii care lucrau la Nitroporos. De bine de rau aduceau un codru de paine acasa, erau activi in viata si cresterea copiilor lor.

Se pare ca USL-ul nu se lasa pana nu ne extermina sau trimite fortati de imprejurari pe alte meleaguri, sa ne luam lumea in cap, doar pentru un codru de paine si un trai mai fericit. Si-au aranjat ploile din timp, astfel ca vor regionalizarea tarii si prag de participare sau demitere a presedintelui de doar 30% , ca sa fie mai usor de manipulat votantii pensionari si fomistii ramasi in tara. Nu m-ar mira ca sa ceara in curand si prezenta la vot de numai 20% din populatia cu drept de vot. Sa obtina si  dreptul la vot al copiilor ramasi in grija bunicilor,  ca pe astia-i cumpara cu o bomboana si un spectacol.

Datorita disponibilizarilor masive din ultima perioada, numarul copiilor ramasi fara un parinte sau chiar ambii parinti care au luat drumul strainatatii, este unul ingrijorator de mare. Doar in ultimii ani au plecat peste 3 milioane de romani in occident, in cautarea unui loc de munca. Situatia este una alarmanta atat in tara , dar mai ales in Fagaras , locul unde copiii au ramas in grija bunicilor. Astfel ca, Fagarasul detine suprematia si recordul negativ in pariti plecati la munca in strainatate. 

Fagaras sau municipiul cu cei mai multi copii lasati in grija bunicilor sau a rudelor. Aceste plecari masive nu raman fara urmari in dezvoltarea si viata copiilor, care astfel sunt privati de bucuria de a creste alaturi de parinti.

Cei mai multi dintre copii au varste cuprinse intre 5 si 13 ani sau 14 – 18 ani, varste delicate la care tinerii se confrunta poate cu cea mai dificila perioada din punct de vedere emotional din viata unui om: ADOLESCENTA. Perioada in care parintii ar trebui sa fie alaturi de ei, sa-i indrume si sa le dea sfaturi utile.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...