Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 31 mai 2013

Doi deputati cer ca tiganii sa nu mai fie numiti romi

Doi deputati care intamplator mai sunt si penelisti, vor ca in viitoarea Constitutie, minoritatea roma sa nu mai uziteze de derivatul cuvantului roman, ci sa revina la cuvantu specific etniei tiganesti : TIGAN. Initiatorii proiectului, Mihai Dolha si George Craciunescu, au anuntat ca doresc sa organizeze dezbateri publice pe aceasta tema.

Cei doi deputati au depus la Comisia de revizuire a Constitutiei un amendament care are urmatorul cuprins: “Cu excepţia minorităţilor care au rădăcini comune atestate ştiinţific cu românii, nicio altă minoritate nu poate folosi în titulatura ei oficială termenul de român, derivate ale acestuia sau sonorităţi asemănătoare, care pot crea confuzie, inducând o falsă origine română”.

Amendamentul nu aduce atingere aromanilor, ci ii vizeaza doar pe tiganii care isi spun romi. Liderul Partidei Romilor, sare ca ars si afirma ca propunerea celor doi deputati este absurda si fara sanse de reusita. In contrapartide el a propus ca minoritatea pe care o reprezinta sa se numeasca : INDOROMI.

Taina:
De ce sa nu se numeasca Tigani asa cum s-au numit sute de ani ? In cel mai bun caz sa se numeasca INDOTIGANI. Fara nici macar o aluzie la poporul roman. Daca se trag din India, sa-si spuna indieni!  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...