Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 8 mai 2013

Cum si unde contestam taxele ilegale impuse de autoritati, inclusiv " taxa pe teva" de la Ecoterm

Nu sunt AVOCAT de profesie si nu am studii juridice, articolele din lege le gasiti pe internet! 

Nu mi-au fost simpatici niciodata politrucii fagaraseni, ba dimpotriva, imi sunt antipatici, o stiu si ei, caci imi citesc blogul, o stiu si baronii judeteni, sefii lor, cei care m-ar manca pe paine. De politeturi, numai de bine, ca la cat "salam cu oua paroase" le-am dorit eu si populatia Fagarasului, le-ar ajunge pentru tot restul vietii. Ce sa o mai lungim, pana si "strainii " din alte tari care ma citesc, si-au dat seama ca sunt un aparator neplatit si neinregimentat politic, al contribuabilului fagarasean, care arata cu degetul spre politrucii care incalca legea si isi bat joc de cetatean.

Ca sa o spun pe aia dreapta, trebuie sa fii cel putin idiot sau neinformat ( daca nu citesti presa libera online) ca sa crezi toate prostiile pe care le debiteaza politrucii, in general, iar gasca mafiotilor fagaraseni, in particular.  Se vaicaresc fagarasenii ca babele, isi smulg parul din cap ca le-au dat votul si puterea liberalilor care-i jupoaie de vii cu tot felul de taxe, biruri, care mai de care mai impovaratoare si cu o legalitate indoielnica.

Nu ma erijez in avocatul nimanui, nici macar nu sunt jurist de profesie, dar vazand abuzurile efectuate de cate vasalii liberalilor, cei care au fost numiti in functii de directori la diferite institutii, de cardasia Primariei Fagaras   si a consilierilor, m-am hotarat sa le vin in ajutor fagarasenilor nemultumiti de aceste biruri.

Cea mai mare nemultumire a contribuabililor fagaraseni, este impunerea la plata a asa numitei "taxa pe teava", impusa de Ecoterm atat celor bransati cat si debransatilor. Pai, de unde credeti ca ar rezulta un salariu de 6300 de lei pentru un director habarnist, daca nu din taxe si biruri ilegale ? Vrajeala cu  legea si OUG, este apa de ploaie, folosita abuziv de Trisca si consilierii locali care au votat aceast bir ! 

Contribuabilii care se simt nedreptatiti in urma unei taxe sau bir, pot urma caile legale pentru anularea acestora. In primul rand, trebuie sa te adresezi organului emitent al deciziei de impunere cu o CERERE, conform art. 205 si urmatoarele din Codul de procedura fiscala, catre ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice). Stiu, o sa spuneti ca deja a facut acest demers Liga Fagaraseana pentru apararea drepturilor omului.  Va asigur ca este un ABUZ  pus la cale de autoritati si acoperit de legiuitorul subordonat politicului, asa cum s-a abuzat si de taxa auto ILEGALAaplicarea retroactiva a TVA pentru tranzactiile imobiliare sau drepturile de autor, taxa pe bariera in Constanta, sau taxa de iesire la DN, niste aberatii.

Practica aceasta a ordonantelor de urgenta sau guvern scoase pe genunchi, este discutabila si ATACABILA, tocmai datorita dispozitiilor constitutionale. Acestea se pot ataca/contesta in fata unei instante sau contencios administrativ, prin exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiei din lege ( Legea nr. 47/1992) sau din ordonanta guvernamentala ( art. 9 din Legea nr. 554/2004) ce a intemeiat actul de impunere individual.

Taxele si impozitele locale, impozitele pe PROPRIETATE sau pentru venituri din diverse activitati de interes local ( taxa pentru iesirea la DN 1 spre exemplu, impusa celor care vor sa construiasca pe terenul aflat la iesirea din Fagaras) se poate face o sesizare la prefect sau se poate contesta in contencios administrativ, dupa procedura indicata in art. 4 din Legea nr. 554/2004, prin care se ridica exceptia de nelegalitate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...