Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 23 aprilie 2013

Stiri loco Fagaras : Braconierii atenteaza la pestii din lacul Cetatii

Eu inteleg ca n-au ocupatie, ca foamea-i scoate din casa in pragul noptii, ca incearca si ei sa supravietuiasca in aceasta lume prost organizata, dar sa te pretezi la pestii din lacul Cetatii Fagarasului, care se afla in plin centru, de parac nu ar fi Oltul destul de mare si salba de lacuri din jur, este culmea tupeului si a inconstientei.

De regula, braconierii si nevoiasii infometati actioneaza pe raza raului Olt, la adapostul intunericului, in salbaticia virgina care strabate toata Tara Fagarasului, acolo unde nici patrulele de politie sau jandarmi nu prea au curajul sa-i caute pe cei care isi castiga painea din comerul ilegal cu peste. Numai ca, in ultimul timp s-au inmultit peste masura cei care nu au un loc de munca, asa ca randurile de braconieri piscicoli s-au ingrosat de la an la an. Cei tineri, sunt rapid cuceriti de modul simplu in care isi pot procura cel putin hrana , prin utilizarea plaselor monofilament din China, astfel ca sunt asimilati si initiati  in tainele "pescuitului cu plasa" de catre "expertii plasari", cei care si-au impartit teritoriul pe tot cursul Oltului.

Poate ca lipsa unui mijloc de transport sau comoditatea, i-a transformat pe doi tineri, de 17 si 19 ani, in braconieri piscicoli cu plasa tip monofilament.  Desi au actionat la adapostul intunericului, tinerii au fost surprinsi de o patrula a Politiei Locale, tocmai cand scoteau plasa din lac. N-au mai apucat sa se indulceasca cu pestele si nici sa-l valorifice, deoarece intreaga cantitate de peste, cca 4 kg si plasa, le-au fost luate in vederea confiscarii.

Tinerii,  au fost invitati la sediul Politiei Locale, acolo unde au avut de sustinut o teza stiintifica de ihtiologie, avand ca tema : descrierea la alegere a metodei de recoltat pestele din lacuri, cu metode neortodoxe, in plin clar de luna. Subiectele tezei au fost coroborate cu articolul din lege, conform O.U.G 23/2008,modificată prin Legea 317/2009. sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere ilegala si folosire de unelte de pescuit tip plasa monofilament.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...