Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 4 aprilie 2013

Sibiul gazduieste " Congresul international al romilor"

Reprezentantii comunitatilor tiganesti din toate colturile lumii sunt asteptati la Sibiu, pe 7 si 8 aprilie, unde vor participa la primul “Congres International al Romilor”.  Evenimentul se desfasasoara chiar de 'Ziua internationala a Romilor' si va aduna aproximativ 250 de reprezentati din 35 de tari. Initiatorul acestui congres, vicepresedintele "Uniunii Internationale Romani" si "rege" al tiganilor din Romania, Florin Cioaba, doreste sa atraga atentia institutiilor europene asupra discriminarii tiganilor in Europa.

Principalele teme abordate la acest congres sunt :
- combaterea discriminarii
- infiintarea unor "consulate tiganesti" in principalele capitale europene
- infiintarea unei comisii care sa vina in ajutorul acestei comunitati
- eliberarea unor legitimatii speciale pentru monitorizarea comunitatii in afara granitelor

“Vom încerca să găsim metode de a ne disocia de toţi cei care încalcă legile, care fac etnia de râs, dar nu numai etnia, ci şi ţările în care trăiesc, mai ales în cazul nostru, România. Vom încerca să eliberăm legitimaţii speciale care să arate identitatea şi ţara de provenienţă a fiecăruia, să-i monitorizăm mai bine în ţările în care sunt şi să putem să ne îndepărtăm de cei care comit acte antisociale. Facem acest lucru pentru că foarte mulţi romi care comit infracţiuni în Europa spun că sunt din România, ţara fiind singura blamată. Deşi în Europa trăiesc 13 milioane de romi, se vorbeşte doar de romii din România, nu şi de cei din Polonia, Germania sau Franţa”, a declarat Florin Cioaba.

“Legitimaţiile speciale vor fi monitorizate şi vor avea un cod introdus în calculator. Când un rom a comis o infracţiune în Europa, dacă va spune că este din România, în baza acelei legitimaţii, noi vom şti unde este şi dacă spune sau nu adevărul. Noi vom avea o bază de date cu toţi romii plecaţi în afara graniţelor”a explicat Cioaba.Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...