Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 19 aprilie 2013

Limfa : Cum drenam sistemul limfatic ?

Limfa - este sistemul de drenaj pentru toxinele celulare metabolice iar ganglionii limfatici ofera antigeni pentru purificarea fluidelor. Tocmai acest fluid trebuie drenat, deoarece sistemul limfatic nu detine o pompa care sa puna in miscare acest fluid, asa cum sangele este pompat de inima. Asadar, pentru a pune in miscare limfa, apelam la miscare, in caz contrar, se acumuleaza toxinele si se infunda canalele, iar ganglionii incep sa se infecteze.

Primul pas in drenare limfei, este mersul pe jos, in aer liber, spatii verzi si aer proaspat. Sa nu confundam mersul pe jos pana in centrul orasului, cu mersul pe o alee intr-un parc sau padure, pajiste sau orice loc in sanul naturii.

Exercitii pentru drenarea limfei :

- Mersul pe jos trebuie efectuat ca si un exercitiu, nu ca o simpla plimbare. De aceea, acordati-va minum o jumatate de ora din timpul dvs, incepand cu un ritm alert si terminand in mars fortat.

- Miscarea ampla a bratelor este un alt exercitiu care pune in miscare limfla din ganglionii pozitionati in jurul gatului.

- Sariturile, cel mai eficace mod de a misca limfa. Facand salturi, sporiti atractia gravitationala asupra limfei. Sarituri la trambulina, saritul coardei, etc.

- Masajul umerilor, bratelor si gatului, este la fel de folositor. Exista tehnici de masaj care se concentreaza asupra drenajului limfatic. Terapia de polaritate cu tehnici specifice pentru punerea in miscare a limfei.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...