Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 9 aprilie 2013

Interzis la pescuit in perioada de prohibitie

Pescarii amatori sau profesionisti au primit incepand de ierei, interzis la pescuit. Prohibitia va dura circa 60 de zile, timp in care controalele contra braconierilor se vor inmulti. Pescuitul este interzis la toate speciile de pesti, exceptie facand stiuca, specie care si-a depus deja icrele.

Pescuitul stiucii se face in scop recreativ si doar cu momeala artificiala, gen lingurite, voblere. Este de preferat ca  pescarii sa practice catch and release si astfel sa elibereze aceasta specie pe cale de disparitie.
Pe tot cursul raului Olt care strabate Tara Fagarasului se gaseste aceasta specie, atat in zona barajelor dar si in baltile limitrofe.


Sorin Suler, seful AVPS Fagaras, avertizeaza pescarii amatori, dar mai ales braconierii, ca in cazul in care vor fi depistati utilizand metode interzise, gen plasa monofilament, triunghiuri sau alte metode interzise, fapta constituie infractiune si intra sub incidenta codului penal. Totodata i se anuleaza permisul de pescuit, i se confisca sculele si cantitatea de peste prins.

Pestele ar trebui sa fie predat spre valorificare intr-un magazin de specialitate, dar cum in Fagaras nu exista un magazin de profil, iar cele cu peste congelat nu se incurca cu documentatia necesara, tot pestele confiscat o sa ramana la cei din asociatie care au deja "dezlegare la peste"

Taina:
Ca in fiecare an, ucigasii de animale care si-au arogat dreptul de a controla si pescarii amatori, o sa faca abuzuri si exces de zel, iesind la actiuni de control fara acoperire. Cand sunteti controlati de cei de la AVPS Fagaras , fara a fi insotiti si de un inspector piscicol sau politisti/jandarmi, cereti-le sa se legitimeze si sa va arate ordinul de serviciu. Iar treaba cu confiscatul sculelor de pescuit, este gargara de activist imbecil. Nimeni nu are dreptul sa va confiste nimic, nici macar politistii sau jandarmii, daramite niste vanatori ! Asta nu stie ce vorbeste!


 

Un comentariu :

  1. Este interesul lor al hotiilor.... Sa ne Tina pe "intuneric" si sa ne spele creierii, dar sa gatat cu comunistii aia de caca care au vandut tara 25 de ani, nimeni nu iti poate lua sculele de peste , nici permisul de pescuit AU DREPTUL doar sa-ti faca amenda , nu mai plecati urechea la Toti..........

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...