Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 8 aprilie 2013

Industria de Aparare nu-i lasata sa traiasca, dar nici sa moara

Industria de Aparare constituie o ramura strategica, care este conservata printr-o lege speciala, disponibila in orice moment pentru a functiona la parametrii normali, in caz de necesitate. Asa ar fi normal, numai ca, la noi ca la nimeni. Nici nu sunt finantati de la buget sau comenzi clare, nici nu sunt trasi pe linie moarta. Fiecare fabricuta se lupta sa supravietuiasca, ca un bolnav in metastaza. Doar paza ce mai este activa, caci de comenzi ferme, nici nu poate fi vorba. 

Toata aceasta industrie speciala este prinsa intr-un cerc vicios din care nu mai are scapare. Guvernul uita sa le mai vireze banii necesari cu lunile, iar fabricile raman cu restante de plata catre primarii si furnizorii de utilitati, iar ce este mai grav, personalul ramane fara salarii si imposibilitatea de a-si hrani familia.

Solutii sunt, dar nimeni nu este interesat de redresarea industriei de aparare. Pe piata de armament nu mai este loc si pentru o taraisoara neinsemnata ca Romania, iar principalii jucatori isi doresc suprematia si o piata de desfacere doar pentru produsele lor, chiar daca sunt de cateva ori mai scumpe. Cu armamentul ne-am lamurit!  Mai exista si posibilitatea de a eternaliza productia si a intra in circuitul economic civil. 

La Fagaras se produc ingrasaminte, amoniac, dar si cazane , coturi si reductii in fosta Uzina de Produse Speciale. Exemplele pot continua cu Victoria care a intrat pe mana americanilor dar si cu Tohaniu, unde se fabricau biciclete. Nu stiu de ce nu se mai fabrica si astazi, cand benzina este la pret de parfum ...

Taina:
Guvernantii sunt interesati doar de vanzarea la pret de fier vechi a acestor fabrici. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...