Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 6 martie 2013

Universul - creier gigant

Potrivit unui studiu publicat in ”Nature’s Scientific Reports” exista o asemanare intre legile care guverneaza expansiunea universului si legile care determina dezvoltarea si structura creierului. Aceste similitudini au fost descoperite in urma unei simulari pe calculator care a demonstrat ca expansiunea spatiului este perfect asemanatoare cu dezvoltarea creierului uman. Astfel, galaxiile si evolutia lor sunt comparate cu celulele unui creier, care isi impart diverse impulsuri electrice.sursa: huffingtonpost

Poate universul sa gandeasca?

“Asta înseamnă că Universul gândește? Bineînțeles, el este doar un gând! Dar cine este șeful Divin al acestei rețele infinite? Noi nu suntem simpli neuroni. Suntem gânduri. Cosmosul este mintea unui zeu. Suntem pur și simplu o simulare în mintea zeului. O parte din imaginația lui.”

A aparut chiar si o teorie numita ”Ipoteza sau Teoria Gaia”. Aceasta teorie incerca sa acrediteze ideea ca Pamantul este viu.Daca Pamantul este viu, de ce Universul din care face parte nu ar fi la fel? Pamantul este un sistem complex cu auto-reglare “organica”, sistem care menține viața. Cosmosul este Universul, considerat ca un tot armonios organizat, infinit in timp si in spatiu.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...