Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

sâmbătă, 16 martie 2013

Ungaria le da cu "flit" bancilor straine

Guvernul ungar le da cu flit bancherilor straini care vor sa se infrupte din economia Ungariei si chiar ameninta ca va prelua bancile straine. Astfel ca, premierul Viktor Orban, a declarat ca se doreste preluarea controlului  asupra sectorului bancar in proportie de minim 50% de catre investitorii ungari, dupa cum ne informeaza agentia Reuters.

Ungaria incepe o mica revolta contra UE si a bancilor straine care au dominat piata, prin controlul asupra Bancii Centrale si numirea unui nou guvernator apropiat al premierului,   modificarea Constitutie  si limitarea independentei Curtii Constitutionale. ( nu vi se pare asemanatoare situatia ???)

“Este o situatie nesanatoasa faptul ca strainii controleaza o proportie atat de mare din sistemul bancar ungar”, a declarat Orban la un forum economic organizat de Camera ungara de comert si industrie. “Respectand tratatele internationale, trebuie sa ne straduim sa crestem proportia ocupata de proprietarii ungari in sistemul bancar local… Am dori ca cel putin 50% din sistemul bancar ungar sa se afle in mainile ungarilor”, a spus Orban.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...